Streacom, som främst gjort sig kända för sina passivt kylda aluminiumchassin, har i samarbete med HWBOT och Overclocking-TV tagit fram en ny testbänk för överklockning – med en ovanligt öppen och luftig design i aluminium.

När du behöver snabb åtkomst till komponenter som grafikkort, processor och minne, till exempel vid överklockning med flytande kväve eller löpande komponenttester, används hårdvarutestbänkar flitigt, då de har en öppen design men samtidigt alla nödvändiga skruvfästen för att säkert hålla komponenterna på plats. Vi använder exempelvis flera i vårt testlabb, och det finns ett antal tolkningar från flera större chassitillverkare på hur ett testbänkschassi ska se ut.

En standardiserad testbänk för överklockning

Open Benchtable är ett koncept som startade som ett initiativ från HWBOT och Overclocking-TV för att ta fram en standardiserad och flexibel testbänk som olika tillverkare kan ta fram egna tolkningar av samt expandera med egna tillbehör. Streacom blev sedan en av de första aktörerna som hoppade på tåget och tog fram en prototyp.

Streacoms testbänk, kommer marknadsföras som Streacom BC1, och är en av de mest avskalade lösningarna vi har sett hittills, och bygger på en 8 millimeter tjock aluminiumplatta med utsågningar för kabeldragning, distanser för moderkortsskruvar och stödpelare för grafikkort. Plattan monteras sedan på två aluminiumben, mellan du kan montera lagring och nätaggregat.

Enligt Streacom är målet en lätt och enkel testbänk som ska vara enkel att transportera och flytta på plats, med en solid konstruktion och en vikt på bara 2,5 kilo. Aktörerna bakom chassit kommer släppa alla ritningar publikt så att andra företag och utvecklare kan ta fram sina egna tillbehör eller tolkningar, som dels kommer kunna köpas i butik och dels laddas ner för att skrivas ut med 3D-skrivare. Till exempel ska du kunna utöka testbänken med extra grafikkortsstöd eller radiatorfästen.

Prissättning och exakt lanseringsdatum är fortfarande oklart, men gissningsvis kommer vi få se mer av chassit och konceptet på Computex-mässan i början av juni.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid