Streacom släpper nu en ny passivt kyld nätdel som med namnet Zeroflex 240 ska leverera 240 watt helt utan behov av aktiv kylning. Den fläktlösa nätdelen använder sig av den smidiga flex-formfaktorn och passar bland annat Streacoms egna passivt kylda chassifamilj FC med fokus på ljudlösa och stiliga mediadatorer.

Streacom ZF240 är långt ifrån den kraftfullaste nätdelen på marknaden med sina 240 watt men med upp till 93 procents effiktivitet och fri från fläktar är det en helt ljudlös nätdel utan rörliga komponenter. Streacom har även sett till att minimera nätdelens yttermått och använder sig av flex-formfaktorn med måtten 139 x 86 x 47 millimeter. Streacom menar att deras nätdel med aktiv kylning skulle vara specificerad som en 450 watts modell.

zeroflex2

Med sina kompakta mått är ZF240 särskilt lämpad för Streacoms egna FC-serie av passivt kylda datorchassi. Specifikt modellerna FC5 Evo, FC9 och FC10 är kompatibla med nätdelen och slipper på så vis använda sig av en extern AC-nätdel. Genom nätdelens speciella L-fäste kan ZF240 monteras direkt mot chassisidan för att leda värme från nätdelen ut i chassits stora kylflänsar.

ZF240 bör hitta ut i butik inom kort, men vi har ännu inga officiella uppgifter om prislappen.


Relaterade artiklar

Annons

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
NIKLASKFruttzTripptrapptrull Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Borde räcka för att driva ett 750 ti så att man även kan spela lite på HTPC:n.

Fruttz
Gäst
Fruttz

Vilken jäkla timing, jag fick hem ett FC10 förra veckan och har ännu inte köpt något nätagg till detta 🙂
Hoppas detta agg håller bättre än Silverstones passivt kylda dito (ST40NF Nightjar), avverkade 2st innan jag skaffade ett aktivt kylt istället..

NIKLASK
Gäst
NIKLASK

🙁 hmm, och hur köper men ett sådant?
Hitter ingen till salu tyvärr. .
jag hoppas att det är tillräckligt för:

APU-
A10-8700
Och 4ssd & 2gRAM@2400…
ja och såklart mix, från Gigabyte..