Small preview image

Vi har redan rapporterat om Sapphire som visade upp två mini-ITX moderkort på CeBIT, då för den äldre Socket AM2-marknaden och inte direkt riktade mot vanliga slutkonsumenter. Men Sapphire verkar inte vara den enda komponenttillverkaren som snöat in på det minimalistiska moderkortsformatet. Det visar sig nu att flera tillverkare, som Unicorn och Jetway, också lagt stor fokus på mini-ITX under årets CeBIT-mässa. Unicorn visade upp ett tiotal mini-ITX modekort för flera olika plattformar. Intel Core 2 Duo, VIA C7, VIA V4 Eden och Socket AM2 var representerade i Unicorns monter.



Men man kunde även skåda integrerade moderkort med Intels N270 Atom-processor som numera hör till vanligheterna på denna marknad.



Unicorns mini-ITX armada


Jetway hade en liknande uppsättning av moderkort med mängder av mini-ITX modeller och även om både enkel och dubbelkärniga Atom-processorer hittades på vart och vartannat. Men man representerade styrkretsar från hela fyra olika tillverkare, Intel, AMD, NVIDIA och VIA.


Intressanta bekantskaper var bland annat VIA Nano L2200 processorn som parats ihop med VIA VX800 styrkretsen. Eller varför inte fyrkärniga Opteron-processorer som får lira med antingen NVIDIA eller AMD-baserade styrkretsar, allt i mini-ITX format.



Quad core Opteron paras med AMD 780G+SB700 i mini-ITX format


Att små datorsystem är i ropet med en växande marknad för nettops och andra liknande system verkar ha fått flera moderkortstillverkare att hajja till.


Källa: Expreview

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid