Minnestillverkaren SuperTalent fortsätter att satsa på extrema lagringslösningar med icke-flyktiga kretsar. Deras PCIe SSD RAIDDrive II har nu visat vad tillverkaren planerar för 2011 och med plats för upp till 8 st. SandForce-baserade SSD-processorer i en RAID-konfiguration är prestandasiffrorna som väntat hissnande, vid läsning av data ska man nå upp till 2,4 GB/s.

SuperTalent RAIDDrive II använder sig av ett PCIe x8 gränssnitt för att klara av den höga dataöverföringen som förutom 2,4 GB/s vid läsning registreras till 2,2 GB/s vid skrivning av filer. Förutom ren filöverföringsprestanda har SuperTalent även avslöjat att RAIDDrive II ska vara kapabel att nå 230 000 IOPS vilket tillsammans med en lagringskapacitet på 2TB ger en lagringsenhet med pondus. Trots sin strömsnåla NAND-teknik kräver RAIDDrive II extra strömförsörjning från en 4-pins molexkontakt, vilket säger en del om hur mycket SuperTalent tryckt in på kortet.

raiddrive

Vi är ganska övertygade om att man kommer behöva en hel del pondus för att lägga ut de slantar SuperTalent kommer begära för sin andra generations RAIDDrive-enhet. Exakt vad prislappen landar på är oklart, men vi kan garantera att den är lika hissnande som enhetens prestanda.

raiddrive2

Källa: HardwareSecrets

4
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anton KarmehedGauntMan Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

Hur många GB/s ger ett vanligt ram-minne? Är väl i närheten?

GauntMan
Medlem
GauntMan

Om man räknar med Dualchannel DDR så ligger minnebandbredden på ett par 400Mhz på 12,8Gb/s (2×6,4Gb). (om jag inte kommer ihåg helt galet)

Medlem
Calle2003

[quote name=”GauntMan”]Om man räknar med Dualchannel DDR så ligger minnebandbredden på ett par 400Mhz på 12,8Gb/s (2×6,4Gb). (om jag inte kommer ihåg helt galet)[/quote]
Halvera det värdet och sätt ett stort B så har du rätt. 🙂