Seagate presenterade världens första 3TB hårddisk i somras genom sin externa enhet FreeAgent GoFlex Desk. Konsumenter har väntat ivrigt på en motsvarighet för den interna marknaden, men det dröjer månader innan ens den externa modellen finns i butik då svenska Internetbutiker nu börjat lista försäljningsdatumet som den 6 december 2010.

Seagate stoltserade med att deras externa FreeAgent GoFlex enhet använde sig av en ensam hårddisk på 3TB. Problemet med denna lösning är att hårddisken behöver fem lagringsplattor för att nå denna lagringskapacitet. En lösning som både blir kostsam och kan orsaka problem med formfaktorn, även om den använts tidigare.

Medan användare ropar efter en motsvarande 3TB hårddisk för 3,5-tumsmarknaden har svenska internetbutiker börjat lista leveransdatum för Seagate FreeAgent GoFlex Desk 3TB, den 6 december 2010. Den externa hårddisken har enligt källor till NordicHardware fortfarande inte setts av media i Europa och väldigt lite, om någon, information finns kring hårddisken som döljer sig i FreeAgent GoFlex.

Klart är i alla fall att 3TB hårddiskar i dagsläget trots allt är ganska långt ifrån våra skrivbord, för den delen datorer. Om övriga tillverkare avvaktar tills man kan nå 3TB lagringskapacitet med endast 4 lagringsplattor eller använder sig av Seagates 5-plattor design är också en intressant fråga.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid