OCZ Technology har lanserat en ny medlem i sin PCI Express-baserade lagringsfamilj RevoDrive. Men OCZ RevoDrive Hybrid skiljer sig mot sina syskon genom att man inte bara bjuder på hög SSD-prestanda, man har även en mekanisk hårddisk placerad på sitt kretskort vilket även ger en rejäl lagringskapacitet på 1TB utan att priset rusar iväg allt för mycket.

OCZ RevoDrive Hybrid är alltså en lagringsenhet man fäster i en ledig PCI Express 2.0 plats. RevoDrive Hybrid kräver minst en PCIe x4 plats i ditt moderkort men genom att gå förbi SATA-gränssnittet som ofta blir en flaskhals idag kan man även stoltsera med riktigt fina prestandasiffror.

OCZ hävdar att RevoDrive Hybrid med sitt PCI Express gränssnitt kan erbjuda en bandbredd på upp till 910 MB/s samt maximalt 120 000 IOPS vid skrivning av 4K filer.

OCZ RevoDrive Hybrid specifikationer

  • 1TB lagringskapacitet
  • 100GB SSD, 1TB 5400 RPM HDD
  • Läshastighet: 910 MB/s
  • Skrivhastighet: 810 MB/s
  • Strömförbrukning i drift: 10W

RevoDriveHybrid_main

Enheten använder sig av en 100GB SSD enhet samt en 2,5 tums mekanisk hårddisk på 1TB. Genom den tillhörande Dataplex caching mjukvaran arbetar RevoDrive Hybrid närmast som Intels Smart Response Teknik. Frekvent använd data lagras på SSD-delen, medan hårddisken tar hand om de mindre använda filerna för att optimera prestandan vid vanlig användning. OCZ menar att man har avancerade caching-algorithmer för att se till så att detta sköts på effektivast sätt.

”The RevoDrive Hybrid leverages the best attributes of both solid state drives and traditional hard drive technology to deliver dynamic data-tiering on a single easy to deploy PCIe storage drive. Leveraging Dataplex software to efficiently manage frequently accessed data delivers superior performance and capacity, making the RevoDrive Hybrid the ideal solution for high performance computing and media content creation, sa Ryan Petersen, vd på OCZ Technology, i ett pressmeddelande

OCZ RevoDrive Hybrid ska finnas i butikshyllor inom kort och får en prislapp på runt 4 400 kronor inklusive moms då med en garantitid på 3 år.


4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
-Tjalve-Jacob HugossonDanne980Henrik Berntsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henrik Berntsson
Admin

Jag har lite svårt att se i vilka situationer att man har plats för ett högt pci express kort i burken men inte plats för en 2,5″ ssd och en extra disk. Prisvärdheten är sådär när man kan få en 120 GByte Vertex 3 med grym prestanda och 8 TB vanliga diskar för samma pengar. eller varför inte en 240 GByte vertex 3 och 2 TB vanlig disk upptill. Eller om man vill ha liknande prestanda, köra två vertex 3 120 GB i raid 0 plus 3-4 TB vanliga diskar

Danne980
Medlem
Danne980

Poängen är väl att det är en hybrid, alltså du uppfattar den som en disk vid användning. Väldigt bra prestanda och 1Tb stor låter väl som win win. Frågan är dock hur bra sammarbetet mellan ssd och hdd är? Att de valt en 5400rpm disk talar ju för att hdd prestandan är ganska oviktig. Låter lite för bra för att vara sant för mig men som systemdisk kanske det aldrig skrivs/läs så stora mängder data så ssd inte hinner buffra på hddn? Det kanske är ljudnivån man är rädd för på en snabbare hdd? Hoppas priset kommer ner lite och… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”Danne980″]Poängen är väl att det är en hybrid, alltså du uppfattar den som en disk vid användning. Väldigt bra prestanda och 1Tb stor låter väl som win win. Frågan är dock hur bra sammarbetet mellan ssd och hdd är? Att de valt en 5400rpm disk talar ju för att hdd prestandan är ganska oviktig. Låter lite för bra för att vara sant för mig men som systemdisk kanske det aldrig skrivs/läs så stora mängder data så ssd inte hinner buffra på hddn? Det kanske är ljudnivån man är rädd för på en snabbare hdd? Hoppas priset kommer ner lite… Läs hela »

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Det intressanta är ju om enheten fungerar som Intel SRT eller om det fungerar bättre. Fungerar det som Intels (vilket är ganska troligt) så måste man ju använda informationen minst en gång innan man får någon prestandaökning alls. Och då känns den aningen dyr i mitt tycke.
Vi får helt enkelt vänta o se. Hade vart mer lockanadfe om man själv kunde välja SSD och HDD precis som Intels lösning.