Intel kommer att lyfta över sin solid-state-familj till 25-nanometersteknik under hösten. Nu kommer uppgifter som säger att man slopar planerna på att använda MLC NAND i sina företagslösningar och istället satsar på enterprise MLC-tekniken i en försenad lansering i början av 2011.

Lyndonville är utvecklingsnamnet för Intels nya företagsinriktade SSD-enheter och enligt uppgifter publicerade av X-bit Labs ska lanseringen nu vara senarelagd till första kvartalet 2011. Något som gör det möjligt för Intel att producera eMLC (enterprise multi-level cell) kretsarna i IM Flashs nya 25nm teknik.

Enterprise MLC kretsar har längre livslängd än den mer konsumentinriktade MLC-tekniken och tillåter betydligt fler skrivningar i minnescellerna. Även om SLC-tekniken fortfarande erbjuder fler skrivningar innan minnescellerna slits ner. Tidigare generationer av eMLC kretsar från IM Flash (34nm) klarade så mycket som 6 gånger fler skrivningar än motsvarande MLC-kretsar. Hur de nya 25nm kretsarna står sig återstår att se.

Lyndonville kommer att lanseras med 100GB, 200GB samt 400GB lagringskapacitet och ersätta den nyvarande Intel X25-E serien av SSD-enheter.

Under fjärde kvartalet kommer som väntat konsumentserien X25-M att uppdateras med 25nm teknik. De nya modellerna kommer med 80GB, 160GB, 300GB samt 600GB lagringskapacitet och MLC NAND-flashkretsar.


3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LaglordenMartin Lfackamato Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
fackamato
Medlem

Yay!
Sweet! Hoppas de inte kostar en massa mer än nuvarande konsumentmodeller då. Det lutar mer åt ny dator vid hösten B)

Martin L
Medlem

Det händer verkligen grejer på SSD-marknadne fortfarande, en sån explosion det har varit 🙂 Jag tycker att det är magiskt att konceptet fungerar överhuvudtaget.. Det är fortfarande ”flytande gate”-principen som används antar jag?

Laglorden
Medlem
Laglorden

X-bit labs litar jag inte på. Deras ”track-record” med div. rykten och spekulationer känns som 50/50 typ.

Men det är mycket möjligt de har rätt denna gång.

Hmm… vänta tills i höst eller ej. hmm..