För de som har behov av riktigt snabb masslagring på resande fot har Western Digital nu visat upp ett nytt kabinett som ansluts över Thunderbolt. Innanför skalet sitter två 2,5-tumshårddiskar som ger upp till 4 terabyte lagringsutrymme, och som kan kopplas samman i en RAID-lösning.

Det finns inte direkt ett överflöd av konsumentprodukter med Thunderbolt ute på marknaden, men nu har Western Digital visat en av de mer intressanta lösningarna för lagring via det PCIe-baserade gränssnittet. Det rör sig om en portabel lagringsdisk som levereras med dubbla 2,5-tumsdiskar, som dessutom drivs helt över Thunderbolt utan krav på extern strömförsörjning.

mypassport_pro_2

Lösningen, som fått namnet My Passport Pro, består av ett slimmat kabinett i aluminium. My Passport Pro levereras med två hårddiskar inkluderade för ett totalt lagringsutrymme på 2 terabyte eller 4 terabyte. Kabinettet är även schocktestat av WD för att vara så tillförligtligt som möjligt på resande fot.

mypassportproconnect

En intressant egenskap är att användaren själv kan välja vilket RAID-läge My Passport Pro ska köras i. Kabinettet har stöd för RAID 1 där data på diskarna speglas för maximal redundans, samt RAID 0 där utrymmet kombineras för maximalt utrymme. Beroende på datatyper och RAID-läge utlovar WD hastigheter upp till 223 megabyte per sekund.

Däremot går kabinettet inte att köpa utan medföljande hårddiskar i nuläget, och de två alternativen som finns är 2 terabyte för 299,99 dollar, eller 4 terabyte för 429,99 dollar. I svenska priser motsvarar det omkring 2 900 respektive 4 200 kronor. My Passport Pro finns redan i lager hos vissa svenska återförsäljare.


Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Marquzz
Marquzz
10 Årtal sedan

Trevligt, men alldeles för dyr, 2TB för nästan 3 papp?? En USB3 disk på 2TB kostar under 900kr, man ska ha väldigt stort behov av den extra hastigheten för att punga ut för denna. Men det är väl för de som köper en Mac Pro, då slänger man väl med ett par såna här 4TB:are när man ändå är i farten.

Dax
Dax
10 Årtal sedan

Vilken extremt otrevlig dollarkurs. Dollarn har inte kostat 10 kronor sedan 2009, idag kostar den 6.50SKR. Det innebär ett i runda slängar 50% påslag för import och Svensk moms.
Sådana priser är ett effektivt sätt att slippa kunder.