Crucial sägs vara påväg att lansera nya SSD-enheter under namnet MX100 – de första med nandflash tillverkade i 16 nanometer. Tillverkaren sägs positionera de nya enheterna som en ersättare till den tidigare M500-serien med aggressiva priser tack vare sina kostnadseffektiva minneskretsar.

Enligt hardware.info påstås Micron, som äger varumärket Crucial, vara redo att skeppa nand-kretsar i 16 nanometersklassen där enheterna i Crucials nya MX100-serie ska vara redo för lansering i juni. Om ryktet stämmer borgar detta för lägre priser överlag genom den krympta tillverkningstekniken.

Hemsidan är inne på en liknande linje och hävdar att den nya SSD-serien enligt en ”pålitlig källa” ska vara inriktad mot det breda mellansegmentet med tillhörande låg prislapp. Specifikt nämns att MX100 är tänkt att ersätta Crucials tidigare M500 enheter medan den snabbare M550-serien förblir tillverkarens entusiastprodukt för överskådlig framtid.

Vi på NordicHardware följer noggrant marknaden för SSD-enheter och kommer jobba för att få in ev. nylanseringar så fort som möjligt. För en detaljerad överblick över SSD-marknaden rekommenderar vi vår SSD-guide som med sina 86 stycken testade enheter är världens största samlade SSD-jämförelse.


Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
flopper
flopper
9 Årtal sedan

runt 900kr för 256gb varianten och ca 1900kr för 500gb.
prisbra.