En ny läcka från tekniksajten 9to5mac visar bilder på vad som sägs vara Apples kommande Iphone. Bilderna visar en smartphone med en design som liknar Iphone 6 på många sätt och bekräftar därmed att Iphone 6S kommer vara ganska fri från hårdvarunyheter. Mycket nytt väntas dock finnas innanför skalet – vi sammanfattar.

Apple har fått det svårare och svårare att hålla koll på sina kommande produkter. Företaget som historiskt sett hållt ett tajt grepp om sina produkter har sett många kommande modeller läcka ut på Internet. Nu ser vi bilder på en kommande smartphone läcka ut – vi kallar den Iphone 6S.

Dagens läckta bilder kommer från den kända tekniksajten 9to5mac som har en lång historia av legitima läckor från Apple. I bilderna ser vi det yttre skalet för den kommande telefonen – ett skal som inte bjuder på särskilt många stora nyheter.

Iphone_6S_LTE_2

Ny insida

Bilderna skvallrar om att Iphone 6:s delvis kritiserade design lever kvar i uppföljaren. Den nya modellen ser inte ut att vara tunnare, kortare eller smalare och om det finns några externa designskillnader måste de vara särskilt små. Istället är det på insidan som det finns gott om nyheter. Här finns nya fästpunkter för telefonens kretskort, vilket bekräftar tidigare rykten om att den nya modellen använder nya komponenter på sin insida.

På telefonens undersida finns fortfarande samma gamla hål för en 3,5 millimeter hörlursport, en högtalare och mikrofon samt en data/laddningsport. Skalets design ser ut att indikera att Apple fortfarande använder sin Lightning-teknik för att ladda telefonen men vi ska inte förneka chansen att hålet är gjort för en USB Typ C-port som används av nya Macbook. Även om USB Typ C känns osannolikt för denna generationens Iphone kan vi ändå hoppas på att Apple byter till en industristandard i Iphone 6S.

Iphone_6S_LTE_4

De läckta bilderna visar bara den mindre modellen av Apples Iphone 6S och säger inget om hur Plus-versionen kommer att se ut. Enligt vissa källor finns det en liten chans att Plus-varianten kommer att genomgå en mindre estetisk uppgradering.

Nytt 4G-modem

Andra läckta bilder från 9to5mac visar att Apple har planer på att lansera sin nya smartphone med ett nytt chipset från Qualcomm innanför skalet. Den nya modellen sägs uppgradera telefonens 4G-modem från LTE Cat.4 till Cat.6. Detta ger den kommande modellen stöd för överföringshastigheter på upp till 300 megabit per sekund men är knappast någon större nyhet för branschen då många konkurrenter redan har fullt stöd för tekniken.

Iphone_6S_LTE_3

Vi har hört mycket om Iphone 6S den senaste tiden. Informationen ovan kan tolkas som pålitlig men vissa andra rykten har seglat runt med betydligt lägre legitmitet. Bland de rykten vi sett den senaste tiden har vi information om att:

  • Iphone äntligen får stöd för videofilmning i 4K-upplösning.
  • Slow motion-läget i Kamera-appen nu kan filma med 240 bilder per sekund.
  • TouchID är 30 procent snabbare i Iphone 6S än i Iphone 6.
  • Telefonens huvudkamera är uppgraderad från åtta till tolv megapixel och att kameran på framsidan använder en fem megapixelsensor.
  • Iphone 6S kommer att säljas med ett anodiserat rosa skal som alternativ.
  • Telefonens arbetsminne är uppgraderat från en till två gigabyte.
  • Iphone 6S är Apples första Iphone med Force Touch – tekniken från Apple Watch och nya Macbook som låter användare navigera genom att trycka olika hårt på skärmen.

Listan ovan bör som sagt tas med en nypa salt. Ska vi ändå försöka sammanfatta den senaste tidens rykten om Iphone 6S kan vi säga att Apples kommande smartphone kommer att vara lik Iphone 6 på många sätt men att den nya modellen bjuder på en relativt lång lista av interna uppgraderingar. Hur många av dessa som blir verklighet får vi se i höst när det är dags för lansering.

Källa: 9to5mac, 9to5mac (2), Naver

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid