På plats på Dreamhack Summer tar vi en pratstund med moddaren Tim, för att kika närmare på hans tävlingsvinnande chassimod Project Dawn.

Det vinnande bidraget i Dreamhack Casemod Championship kommer i form av ett kraftigt modifierat Silverstone Fortress FT03-Mini, där i princip hela innanmätet har strukturerats om för att få plats med kraftfullare komponenter och ett effektivare luftflöde. Systemet heter Project Dawn, och vi passar på att ta en pratstund med skaparen Tim.

Imponerande detaljarbete

För att få plats med ett långt grafikkort (ett vattenkylt Gigabyte Geforce GTX 980 Ti Waterforce) har strukturen i chassit flyttats upp för att ge mer utrymme med bibehållna yttermått. Grafikkortet använder sluten vattenkylning snarare än skräddarsydd, men även processorn använder matchande radiator och slangar för att ge en mer enhetlig design.

Project Dawn demonstrerar imponerande detaljarbete, i allt från det bockade plexiglasfönstret till täckplåten i aluminium vid radiatorerna på chassisidan – hela projektet tog omkring sex månader att slutföra från planering till färdig dator. Nu blickar Tim framåt mot Dreamhack Winter, och har redan ett antal nya projekt på ritbordet.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid