Steve Jobs bortgång under förra veckan kom som ett chockbesked för många. Heta diskussioner började genast florera även i TV media, om hur Apples framtid skulle se ut då många sett Steve Jobs som huvudpersonen bakom framgången. Men han ska ha varit med in i det sista att utforma produktplanerna företaget han var med och grundade.

Steve Jobs dog under förra veckan, och det är nu bekräftat att orsaken var andningsstillestånd med diagnosen metastaserande bukspottkörteln neuroendokrina tumör som direkt orsak. Steve Jobs får ses som nyckelpersonen bakom företagets framgång och många har frågat sig vart företaget kommer att ta vägen i framtiden utan hans vision.

Steve Jobs ska enligt de senaste uppgifterna sett till att Apple haft en lång tids planering in i framtiden, då det ska finnas produkter planerade för minst fyra år framöver. Sina sista månader i livet ska han ha sett över utvecklingen av iCloud, och varit med att utforma kommande uppdateringar av iPod, iPad, iPhone och företagets MacBook-portfölj.

Ritningarna för samtliga produkter ska redan finnas, vilket är rätt ovanligt för företag som ofta bara har sketcher och grova uppskattningar på hur deras produkter ska se ut så långt fram i tiden. Men med tanke på Apples storlek, och det faktum att det är en partner de flesta vill arbeta med har dem har de tillgång till även andra företagets produktplaner.

Företag som ARM och Intel har alltid sina produktplaner planerade och mer eller mindre satta i sten redan 5 år innan slutprodukten når marknaden. Samma sak gäller även företag som utvecklare skärmar, minnen och kommunikationsgränssnitt. Apple är även ett företag som får ses som trendsättare på marknaden, så de är därför en av få företag som kan göra ritningar för framtida produkter och hålla sig till dem med mindre modifikationer.

Även om Steve Jobs är död, så lever hans tankar och visioner kvar i företaget och dess produkter minst fyra år fram i tiden.

Källa: XbitLabs

Relaterade nyheter:

Annons

12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Jacob HugossonReturroxerthedeadhallonpaj Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
simon liljegren
Medlem
simon liljegren

visst, killen var ett geni, men som samsung fanboy så kan detta vara en försäljningsstrategi av apple eftersom att dom skulle tjäna på att säga att han har designat dom 🙂

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

[quote name=”hallonpaj”]visst, killen var ett geni, men som samsung fanboy så kan detta vara en försäljningsstrategi av apple eftersom att dom skulle tjäna på att säga att han har designat dom :)[/quote]
Håller med!
Det har blivit lite för mycket Apple här på NordicHardware, det började redan innan han dog.
Något jag uppskattade att slippa tidigare, fortsätter det i detta tempo så avstår åtminstone jag NordicHardware.

roxerthedead
Medlem
roxerthedead

[quote name=”Retur”][quote name=”hallonpaj”]visst, killen var ett geni, men som samsung fanboy så kan detta vara en försäljningsstrategi av apple eftersom att dom skulle tjäna på att säga att han har designat dom :)[/quote]Håller med!Det har blivit lite för mycket Apple här på NordicHardware, det började redan innan han dog.Något jag uppskattade att slippa tidigare, fortsätter det i detta tempo så avstår åtminstone jag NordicHardware.[/quote] Gud så fjantigt.Nordichardware rapporterar om ett brett spektrum inom datorindustrin. De tar upp framtida tekniker, rykten, rön och nyheter inom IT. Apple är den del av vår IT-värld, och de har varit mycket i fokus på… Läs hela »

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

[quote name=”roxerthedead”][quote name=”Retur”][quote name=”hallonpaj”]visst, killen var ett geni, men som samsung fanboy så kan detta vara en försäljningsstrategi av apple eftersom att dom skulle tjäna på att säga att han har designat dom :)[/quote]Håller med!Det har blivit lite för mycket Apple här på NordicHardware, det började redan innan han dog.Något jag uppskattade att slippa tidigare, fortsätter det i detta tempo så avstår åtminstone jag NordicHardware.[/quote] Gud så fjantigt.Nordichardware rapporterar om ett brett spektrum inom datorindustrin. De tar upp framtida tekniker, rykten, rön och nyheter inom IT. Apple är den del av vår IT-värld, och de har varit mycket i fokus… Läs hela »

roxerthedead
Medlem
roxerthedead

Jag är en konsument, och jag anser inte att Apple försämrat för mig de senaste 5 åren i alla fall, helt plötsligt finns det grymma smartphones ute på marknaden, något som inte fanns innan iPhone.
Din subjektiva bedömning återspeglar inte allmänhetens intresse av Apple, det är något du måste förstå.
Om de har den mest överhypade teknikprylen som finns, så bekräftar det ju att det kommer att finnas mycket nyheter och intresse av denna.
Det är ingen som tvingar dig att läsa de nyheter som inte intresserar dig, precis som att jag skippar de som inte intresserar mig.

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

[quote name=”roxerthedead”]Jag är en konsument, och jag anser inte att Apple försämrat för mig de senaste 5 åren i alla fall, helt plötsligt finns det grymma smartphones ute på marknaden, något som inte fanns innan iPhone. Din subjektiva bedömning återspeglar inte allmänhetens intresse av Apple, det är något du måste förstå.Om de har den mest överhypade teknikprylen som finns, så bekräftar det ju att det kommer att finnas mycket nyheter och intresse av denna.Det är ingen som tvingar dig att läsa de nyheter som inte intresserar dig, precis som att jag skippar de som inte intresserar mig.[/quote]I tron på att… Läs hela »

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

[quote name=”smartidiot89″]Det finns folk som inte gillar AMD, Intel och NVIDIA också, men vi skriver väl om dem ändå? Exakt samma parallell går att dra när vi pratar om smartphones, surfplattor, notebooks med mera :-)[/quote]Anledningen till min kommentar var att NordicHardware från början riktade sig mot entusiaster mer teknikbegåvade som byggde och eller överklockade. Sen kom smartphone, okej, men med Apple kom en annan kategori av användare som inte delar ursprungsläsarna intresse med bygga och överklocka. Man bygger inte en Mac eller överklockar inte iphone, okej undantag finns. Nu har jag förklarat mig vad JAG tycker, alla får väl tycka… Läs hela »

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

[quote name=”smartidiot89″]Men om vi skriver om smartphones, kan man väl inte utelämna ett företag som oberoende sida? Jag förstår helt din poäng i det hela, men det är inte mer än rätt att skriva om Apple när det skrivs om HTC och Samsung m.m. Sen att det blivit väldigt mycket Apple nyheter på senare tid så har [b][u]knappast deras produkter[/u][/b] legat i fokus. Det har mer handlat om den pågående patenttvisten mellan Samsung och Apple. Så fort/om det lägger sig är jag övertygad om att det blir lika mycket Apple som HTC, Samsung med andra. Men just nu är det… Läs hela »