Waitan StellaHunter är en SSD-enhet utan dess like som tar sikte på användare inom sörskilt flygbranschen och militären. StellaHunter är nämligen den första SSD-enheten på marknaden som genom fjärrstyrning inte bara kan rensa sig själv på data utan permanent förstöra sig själv och all data som lagrats på enheten.

Waitan har lång erfarenhet inom tillverkning av stryktåliga lagringslösningar där man inte bara arbetat mycket med själva lagringsdelen utan även de mikrokretsar som styr enheterna. Företaget som grundades av SSD-experter från Mtron och SuperTalent har flera modeller i sitt utbud men med StellaHunter har företaget utvecklat sin kanske mest avancerade enhet någonsin.

Installerad i enheter med någon form av kommunikationskanal som satellit, mobilt internet eller wifi kan StellaHunter ta emot fjärrstyrda kommando för en så kallad secure erease, där all data på enheten rensas och minnescellerna återställs. Men Waitan har även bakat in funktionalitet för att permanent förstöra enheten genom ett fjärrstyrt kommando. Funktioner som knappast är jättenödvändigt för vanliga konsumenter men desto nyttigare inom branscher där data och produktinformation är både hemlighetsstämplad och livsviktig.

Waitan pekar bland annat ut drönare, obemannade flyg- och markfordon men även stryktåliga datorer som potentiella produktgrupper där StellaHunter kan erbjuda säkerhet och trygghet som få andra lösningar kan matcha.

StellaHunter LX-V2 specifikationer

  • Format: 2,5″
  • Gränssnitt: SATA 6,0 Gbps
  • Lagringskapacitet: 2TB till 8TB
  • Prestanda (Läs/Skriv): 510/510MB/s
  • Arbetstemperatur: -40 ~ +85℃

Lagringskapacitet på upp till 8TB

StellaHunter använder sig av Waitans egna proprietära nandflash hanteringsalgoritmer och stöder även AES-256-bit hårdvarubaserad kryptering samt integrerad UPS för att förhindra dataförluster. StellaHunter levereras i flera olika formfaktorer där värstingmodellen i klassiskt 2,5 tums format har en lagringskapacitet på upp till hela 8 terabyte – 8 gånger mer än de största konsumentenheterna i samma format.

Inte helt oväntat har Waitan inte avslöjat några närmare detaljer kring prissättning för sina nya SSD-enheter utan ber intresserade köpare ta kontakt med företaget för mer information.

Källa: Waitan

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
S0urcerr0RsvartlockLoppanH Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
LoppanH
Medlem
LoppanH

Hmm oj det blev en bug poff där gick din hårddisk nä inget för den vanliga gamern precis å säkert snordyr också, enda privatpersonen som skulle se nån glädje i en sån är väl nån jävla pedofil som vill kunna dölja sin skit.

Jesper Rasmusson
Medlem
Jesper Rasmusson

Jag ser en bild framför mig; hackers som bara är ute efter jävelskap! 😀

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Jävligt häftig krabat det där om den tål väder och g-krafter i drönare/flygfordon.
Om man vill komma över en billigare SSD som rensar sej själv (med lite tålamod) så verkar Samsung EVO 840 vara en gedigen kandidat. Den är så säker att den rensar sej själv med tiden vare sej man vill eller inte 🙂