steelseries_duo_banner

Steelseries känner känner sig säkra på sina existerande koncept och bygger därför vidare på två av sina tidigare populära headset i Siberia-serien. Nu tar Siberia V3 och RGB-belysta Siberia Elite Prism plats i Sveriges största headsetjämförelse.

Det är dags för ännu en uppdatering av Sveriges största headsetjämförelse och det med två headset från tillverkaren Steelseries. För de som vill lära sig mer om headset, vad man ska tänka på som konsument och vilka modeller som är mest intressanta idag ska ni ta er vidare till Svenska Headsetguiden där nu även Steelseries hörlurar finns representerade. Här nedan följer samtidigt en summering av vårt senaste tillskott i guiden.

Steelseries Siberia V3

Siberia V3 är en uppdatering av ett headset som vid det här laget får anses som lite av en klassiker. Siberia V2 har funnits i försäljningstoppen länge och nu kommer en för många efterlängtad uppdatering. Några av förbättringarna är muffarna som har blivit bestyckade med memory foam för att ytterliggare öka på komforten, ljudet som har blivit finjusterat för att låta bättre och mikrofonen har blivit omdesignad. Resultatet blir inte lika önskvärt som det låter, basen är fortfarande det dominerande elementet i ljudet och det dränker ut resterande frekvenser när det blir för mycket.

Komforten är lika bra som den varit innan om inte bättre, tyvärr har man inte jättemycket utrymme att leka med när det gäller huvudbandet vilket kan vara ett problem om man har ett större huvud. Utöver den detaljen är Siberia V3 uppe och slåss bland de skönaste modellerna i headsetguiden.

Steelseries_Siberia_V3_003

”Siberia V3:s största styrka är dess komfort, som ligger högt upp på listan av skönaste headset i vår guide. Däremot faller ljudet ganska platt vid annat än spel, då det är bastungt och instängt, det blir lätt överväldigat av för mycket basrummel som dränker ut resterande ljud. Mikrofonen tar upp en hel del störningar och bakgrundsbrus.” – Svenska Headset-guiden 2015-04-21

Lägstapris på prisjakt.se:

 

Steelseries Siberia Elite Prism

Den andra uppdateringen Steelseries släpper är Siberia Elite Prism, som även den är en förbättrad variant av Siberia Elite. Vi hittar ungefär samma förbättringar här som med Siberia V3, bättre utformade hörlursmuffar, finjusterat ljud samt en uppgraderad mikrofon. Det som står ut mest är de förbättrade muffarna som gör en ordentlig skillnad, problemet med vanliga Elite var att muffarna inte var djupa nog och interiören av hörlurskåpan kändes till slut emot huden. Detta problemet är helt borttaget med Elite Prism, dock är inte komforten helt framme än då det ligger för mycket tyngd runt öronen.

Det Elite Prism faller på är priset, byggkvalitén är bra vilket vi förväntar oss för den här prislappen men det finns bättre ljud för mindre pengar. HyperX Cloud, Qpad QH-90 och Mionix Nash 20 är ett par nämnvärda alternativ.

Steelseries_Siberia_Elite_Prism_004

”Siberia Elite Prism är rakt av en förbättring av föregångaren Siberia Elite men tyvärr har det inte gjort tillräckligt. Många av våra önskningar har däremot åtgärdats som bättre komfort och en något bättre mikrofon. Tyvärr faller det fortfarande på att det kostar lite för mycket jämfört med vad det presterar.” – Svenska Headset-guiden 2015-03-25

Lägstapris på prisjakt.se:

 

Marknadsanalys och uppdateringar i Svenska Headsetguiden

Prisbilden för de testade modellerna i guiden har inte ändrats nämnvärt sedan vår senaste uppdatering och våra testade modeller håller sig på ungefär samma nivå.

Läs mer i Svenska headsetguiden

Du kan läsa hela vårt test i detalj, komplett med mikrofonmätningar, prisjämförelser och specifikationer i Svenska headsetguiden. Här hittar du även tips och trix för dig som vill veta mer inför ditt headsetköp. Vill du ta dig direkt till headsetguidens sammanfattning och utmärkelser så hittar du det här.

Håll utkik på Nordichardware framöver efter ännu fler tester och uppdateringar!

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid