steelseries_sensei_wireless_award_banner

Måste man alltid välja mellan frihet från sladdar och frihet från fördröjningar och lagg? Steelseries utlovar den respons som krävs för snabba actionspel med den trådlösa varianten av sin populära gamingmus Sensei – vi sätter tänderna i en av de bästa trådlösa mössen på marknaden.

Det är inte många tillverkare som har lika många år i gamingindustin som Steelseries och det är kanske inte så konstigt eftersom de vid flertalet tillfällen lyckats konstruera gamingmöss som håller för både vardagsspelare och proffs. Men hur är det egentligen med trådlösa alternativ och fungerar de verkligen lika bra som trådade modeller. Vi har testat Sensei Wireless för att se ifall Steelseries har lyckats göra en trådlös råtta som kan tävla med dess besvansade syskon.

Det här är en sammanfattande artikel som bygger på vårt fullstora test i Svenska Musguiden. Där kan du läsa mer om Sensei Wireless och jämföra med mängder av andra möss i olika prisklasser.

Prestanda och användande

Alla knappar på Sensei Wireless har en skön taktil känsla med distinka klick och scrollhjulet likaså. Vi upplever inga missljud eller andra kvalitetsproblem när vi använder musen utan den känns högkvalitativ och pålitlig. De fyra glidytorna på undersidan ger ett bra glid och sensorn läser bra på alla musmattor vi testat.

Vi börjar med att prestandatesta musen för att se ifall den levererar de specifikationer som Steelseries utlovar, och vi kan meddela att det inte var några som helst problem då testet av Sensei Wireless gav samma CPI- och pollingrate-resultat som de parametrar vi hade ställt in i musens programvara. Räckvidden innan musen börjar tappa signal är cirka 4-5 meter.

steelseries_sensei_wireless_6

Steelseries utlovar en batteritid på 20 timmar men det framgår inte riktigt under vilka inställningar. Vi upplever dock inga problem att köra spelsessioner på upp mot 6 timmar på de högsta inställningarna. Men vi ser inget direkt problem med det då dockningstationen är smart designad och ändrar färg efter batterinivå så man alltid ska komma ihåg att docka musen när man avslutar sin spelkväll. Vid LAN eller längre sessioner så behöver du inte vara orolig för att om batteriet tar slut kan du enkelt ta ut USB-kablen från dockningsstationen och ansluta den till musen och fortsätta spela trådat. Värt att nämna är dock att drivrutiner måste installeras första gången du göra detta så ett tips är att kabelansluta en gång innan du sticker på exempelvis ett LAN.

steelseries_sensei_wireless_8

Vid speltestet blir vi positivt överraskade; i ärlighetens namn har vi aldrig testat en trådlös mus som har kunna leverera i snabb FPS-action, men Sensei Wireless imponerar och vi upplever inga problem med snabba förflyttningar eller andra hastiga rörelser. Det verkar även som att Steelseries har använt sig av Avagos patch för 9800-sensorn då vi inte upplever någon märkbar acceleration.

Bra trådlös prestanda och smarta inställningar kommer med ett högt pris

Steelseries har lyckats tillverka en trådlös mus som faktiskt levererar och klarar av gaming utan fördröjningar, vilket i kombination med smarta batterisparfunktioner gör Sensei Wireless till en trådlös spelmus av rang. Dock så kommer hög trådlös prestanda och smarta funktioner också till ett högt pris så om det är något som vi ska se som negativt med den här modellen så är det just priset, men det motiveras faktiskt av produktens kvalitetskänsla och funktionallitet.

sensei_award

”Steelseries Sensei Wireless är en trådlös gamingmus som kan leva upp till just namnet gaming. Det är inte många trådlösa möss på marknaden som klarar det, men Steelseries har valt en av deras mest populära modeller och gjort den trådlös med bra resultat. Med taktila knappar, följsam sensor utan märkbar acceleration och bra grepp så ger Sensei Wireless ett högt kvalitetsintryck. Dock så kommer högpresterande trådlöshet med ett högt pris. Sensei Wireless kostar nästa 3 gånger så mycket som en trådad gamingmus med motsvarande prestanda och det kan vara en faktor som avskräcker från köp, men vi anser att den trådlösa prestandan hos Sensei Wireless i kombination med dess smarta funktioner gör den värdig att rekommenderas.” – Svenska musguiden 2015-04-18

Lägstapris på Prisjakt.se:

Marknadsanalys 2015-04-18

Vi uppdaterar idag guiden med en trådlös gamingmus av rang men när vi tittar på marknaden bland gamingmöss så verkar utbudet av trådlösa varianter smalt vilket vi hoppas är en trend som vänder. Steelseries är verkligen på det rätta spåret med Sensei Wireless och vi hoppas att fler tillverkare lanserar deras trådade favoriter även som högpresterande trådlösa vaianter.

https://www.nordichardware.se/images/labswedish/mus_guiden.pngMer information finns i Svenska musguiden
I Svenska Musguiden hittar du de fullständiga testerna av Steelseries Sensei Wireless tillsammans med massor av andra möss och musmattor, där jämför vi form, prestanda och pris mellan alla dagens intressanta modeller.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
David HSgtBlackMarquzz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Jag gillar den här musen och skulle lätt kunna köpa en. Men priset?? Är de helt tokiga i huvudet? Jag tror tillverkarna insett hur mycket folk spenderar på tangentbord och nu börjar de testa hur mycket de kan ta betalt för en mus. Smärtgränsen för mig går vid under halva det som Steelseries vill ha för den här musen.

SgtBlack
Medlem
SgtBlack

Jag tänkte vadå priset, den lär väl ligga på 8-900 nu i början… MEN 1385:- wtf!! 😮
Misstänker att dollarn spelar in lite i prissättningen som det är satt nu är den fett oprisvärd :sigh:

David Hammer
Medlem
David Hammer

Har en! Sjukt nöjd!