Efter flera år kommer SteamVR få sig en ordentlig uppdatering till sitt gränssnitt för att göra det smidigare och mer användarvänligt än hur det har sett ut och fungerat tidigare.

Valves spelplattform Steam fick nyligen en stor uppdatering som totalrenoverade plattformens utseende. Allt från butiken till användares spelbibliotek och chattfunktionerna fick se sina gamla designer kastas ut genom fönstret. En liknande renovering är äntligen på väg till SteamVR.

Denna renovering av den virtuella verkligheten kommer först hitta sin väg till användare i beta-versionen av version 1.10.9. Här kommer vi se förbättringar som en ny layout på spelbiblioteket som låter användare lättare organisera sina VR-spel. Det kommer även bli lättare att hålla koll på vad ens vänner spelar samt gå med i deras spel.

En annan stor förändring kommer vara att den virtuella användarkonsolens placering och storlek kommer att anpassas beroende på avståndet mellan användarens ögon och VR-headsetets linser. Något som kan bli mycket uppskattat av VR-spelare som bär glasögon.

Uppdateringen ska även erbjuda bättre respons och batteritid hos Lighthouse-kontroller och spårningsfyrar. Dessa kommer kunna gå in i standby-läge när de inte används, även om VR-headsetet i sig är i bruk. Det kommer även bli möjlig för användare att placera spårningspunkter på armbågar och knän för bättre kroppskontroll i spel med stöd för helkroppsspårning.

Uppdateringen kommer även med andra mindre förändringar relaterade till SteamVR. Exakt när dessa förändringar kommer att hitta sin väg till samtliga användare av Valves plattform är dock oklart. Den som vill prova det nya gränssnittet så fort som möjligt behöver i dagsläget aktivera mottagande av beta-uppdateringar och vänta på att uppdateringens testversion blir tillgänglig. Däremot kan beta-versioner av i princip allting dra med sig en del buggar och problem, något som är värt att ha i åtanke.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid