Valve har nu bekräftat att SteamVR inte längre kommer att ha stöd för operativsystemet macOS för att ge utvecklare mer tid att lägga på de två andra plattformarna Windows och Linux.

Mac-användare som även vill avnjuta virtuell verklighet (VR) via Valves SteamVR-plattform kommer snart få ett par käppar i hjulen. Valve har nu bekräftat att plattformen inte längre kommer att ha officiellt stöd hos operativsystemet macOS.

Valves anledning ska vara att ge sina utvecklare mer tid att fokusera på plattformarna Windows och Linux istället. Något som pekar mot att antalet macOS-användare som även nyttjar SteamVR inte har varit speciellt högt.

Allt hopp är dock inte förlorat. SteamVR-användare som även macOS kommer att kunna registrera sig för så kallade ”Legacy mode”-versioner av valves plattform. För att göra detta får användare högerklicka på SteamVR i sitt spelbibliotek, välja ”Egenskaper” och sedan hitta sin väg till beta-fliken. Detta kan ge en fungerande VR-plattform för operativsystemet. Däremot kommer det inte att röra sig om några nya uppdateringar och således även risken för ett ökat antal säkerhetshål.

Hur pass länge denna Legacy mode-lösning faktiskt fungerar återstår även att se. Med ny hårdvara och ständiga förändringar till mjukvara finns det en stor risk för att kompatibiliteten helt enkelt försvinner inom en snart framtid.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid