Valve har nu bekräftat att plattformen Steam från och med år 2019 kommer att bli utan officiellt stöd för operativsystemen Windows XP och Windows Vista.

Trots att operativsystemen Windows XP och Windows Vista är 17 respektive 11 år gamla har de fortfarande en trogen skara användare. Däremot får spelsugna som idag nyttjar något av dessa äldre operativsystem snart börja tänka på att uppgradera. Åtminstone om man vill använda sig av Valves plattform Steam.

Valve bekräftade under förra veckan att Steams stöd för de två operativsystemet kommer att officiellt lägges ner under år 2019. Anledningen till detta ska vara att Steam använder sig av en inbyggd version av webbläsaren Google Chrome. En version som inte har stöd för dessa operativsystem.

Valve förklarar att man inte vill hålla tillbaka utvecklingen av Steam bara för att hålla kvar vid kompatibiliteten med äldre operativsystem.

Användare av dessa äldre operativsystem kommer fortfarande att kunna nyttja Steam året ut. Dock kommer Steams nya, renoverade chattfunktion inte att finnas tillgänglig för dessa. Från och med den 1 januari 2019 kommer tjänsten inte längre att vara tillgänglig på dessa operativsystem.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Olle P

Den intressanta frågan blir då vad man gör med de äldre spel som inte fungerar på nyare plattformar…?