Valve har nu uppdaterat prisrestriktionerna för sin plattform Steam i ett försök att motverka användandet av VPN-tjänster vid spelköp som kan resultera i mycket lägre slutsummor genom att få plattformen att tro att man befinner sig i ett annat land.

Valve har nyligen uppdaterat prisrestriktionerna för butiksdelen av sin plattform Steam. Numera kommer landet användare för närvarande bor i vara en del av plattformens inställningar. Detta bestäms utefter det land som betalningen för spel till synes kommer från. Något som lagts till för att motverka användandet av VPN-tjänster vid genomförandet av spelköp för att få ett lägre slutpris.

Användare har kunnat nyttja VPN-tjänster för att införskaffa speltitlar till ett lägre pris än vad spelet i fråga haft i användarens nuvarande land. Ett exempel som cirkulerat mycket i nyheterna den senaste tiden är spelet Horizon: Zero Dawn till PC. I USA kostade spelet 40 dollar men endast omkring sju dollar om VPN-tjänst användes för att få det att se ut som att användaren bodde i Argentina. Efter att många användare använt sig av detta kryphål höjdes det argentinska priset för spelet till omkring 29 amerikanska dollar. En ökning med nästan 400 procent som skedde på grund av VPN-användning i Steam-butiken.

Skulle det vara så att en användare flyttar utomlands kommer inställningen som säger till butiken vilket land användaren bor i att ändras efter att ett köp genomförts från landet i fråga. Detta innebär att om användaren inte har tillgång till en betalmetod från det specifika landet det befinner sig i, alternativt hävdar sig befinna sig i, kommer ett köp inte kunna genomföras.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MorkulMikael Schwartz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Ett spel kostar att göra så varför olika priser i olika regioner? Jag menar att spelet inte blir dyrare att producera för att det säljs i Sverige än i ett låglönaland.