Steam har som många vet ett gigantiskt utbud av speltitlar. Något som kanske inte lika många vet är att plattformen i över fyra år även haft en videobutik. Något som Valve nu valt att plocka bort hela utbudet.

Plattformen Steam är förmodligen mest känd för sitt utbud av speltitlar som säljs via onlinebutiken. Sedan år 2014, i princip i samband med lanseringen av Steam Machines, har det även varit möjligt att köpa eller hyra filmer via plattformen. Något som nu inte längre kommer att vara tillgängligt.

I ett blogginlägg har Valve, företaget bakom Steam, gått ut med att företaget valt att skifta fokus och kommer nu stänga ned sin videoavdelning. Anledningen till detta skifte av fokus verkar enligt Valve vara på grund av videoavdelningens låga popularitet jämfört med spelrelaterade produkter tillgängliga på plattformen.

”In reviewing what Steam users actually watch, it became clear we should focus our effort on offering content that is either directly related to gaming or, is accessory content for games or software sold on Steam”

Att Valve valt att stänga ned sin videobutik betyder inte att alla filmer kommer att försvinna från plattformen. Filmer relaterade till specifika speltitlar, både existerande och kommande, kommer att finnas tillgängliga via den specifika speltitelns produktsida i onlinebutiken.

Steam-användare som redan köpt filmtitlar via plattformen kommer inte att bli av med sina produkter. De kommer fortfarande att finnas tillgängliga för tidigare kunder, det kommer däremot inte att vara möjligt att införskaffa nya filmer via plattformen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid