Steam har återigen slagit upp dörrarna för sommarens stora spelrea. Den onlinebaserade spelbutiken som fått många fysiska spelbutiker på fall är både älskad och fruktad för sina stora och återkommande spelreor. Med Steams ”monster sommarrea” är det nu dags igen och redaktionen har kikat närmare på några av guldkornen.

Steam har nästan på egen hand skrivit om spelmarknaden när det kommer till distributionen av PC-spel. Den onlinebaserade speltjänsten växer medan moderbolaget Valve bygger vidare på sitt ekosystem med både PC-inspirerade spelkonsoler och framtidens spelkontroller.

Spelare låser upp nya erbjudande genom att spela

Hjärtat i satsningen är och kommer alltid att förbli det stora utbudet av spel och när det nu återigen vankas sommarrea är det i sedvanlig ordning massvis med heta titlar inom räckhåll. Utöver prissänkningar på upp till och över 80 procent har Steam även dragit igång en sitt Sommar-monsterspel som gör det möjligt för användare att låsa upp extra tidsbegränsade rabatterbjudande på speltitlar som inte är med i ursprungsrean. Spelare kan även samla Sommarrea-märke som kan bytas och säljas i gemenskapens marknad.

Steams sommarrea har flera fasta erbjudande men även många tidsbegränsade rabatter på spel som kommer att bytas ut under rean som pågår mellan den 11:e och 21:e juni. Här nedan är ett axplock av de heta titlar som finns ute i rean idag.

Half-Life Complete –  75% rabatt

Väntar du fortfarande på Half-Life 3 ser det ut som att du kan behöva vänta ett bra tag till, men det det hindrar dig inte från att njuta av de existerande titlarna till ett kraftigt reducerat pris. Du får alla Half-Life-spel, från originalet och dess expansioner till Half Life 2 och dess kritikerrosade uppföljarepisoder, för en dryg hundralapp.

Steams sommarrea: ~80 kronor

The Witcher 2: Assassin of Kings Enhanced Edition – 50% rabatt

Om du som många andra laddar upp inför The Witcher 3 Wild Hunt men fortfarande inte har spelat igenom dess populära föregångare kan du nu göra det för halva priset – och med mindre brutala systemkrav.

Steams sommarrea: ~80 kronor

GTA V – 25 % rabatt

Om inte årets så åtminstone ett av årets absolut största spelsläpp. Få spel har varit lika hypade som GTA V där spelare på ännu mer inlevande sätt kan leka rövare i Los Santos. Det kritikerrosade spelet är fortfarande en het potatis och går nu att få till 25 procents rabatt på Steams sommarrea. Noterbart är samtidigt att spelet trots allt går att hitta ännu billigare i svenska butiker men också att Steam har betydligt kraftfullare rea på tidigare GTA-titlar.

Steams sommarrea: ~520 kronor

Metro Redux Bundle – 80% rabatt (Tidsbegränsat)

Vem hade kunnat tro att det skulle vara en lyckad kombination att skicka ner spelare i Moskvas underjord tillsammans med en massa postapokalyptiska monster. Spelserien Metro lyckas med konststycket att matcha avancerad grafik med spännande och actionfylld spelinlevelse. På sommarrean får du båda de två finputsade Redux-versionerna för en spottstyver, runt 70 kronor efter en rabatt på hela 8 procent.

Steam sommarrea: ~70 kronor

Counter-Strike: Global Offensive – 50% rabatt

Terrorister eller antiterroriststyrkan och massvis med vapen. CS är en institution för onlinespelare och har i över ett decenium lockat spelare i alla åldrar. Global Offensive är senaste upplagan och finns nu att hitta för drygt 60 kronor på Steam, med andra ord har du lyckats ungå CS: Go finns det få anledningar att låta misstaget bestå.

Steams sommarrea: ~ 64 kronor

Homeworld Remastered Collection – 60% rabatt (Tidsbegränsat)

Varför laga något som inte är sönder? Homeworld lanserades 1999 och var starten på en populär spelserie med fokus på realtidsstrategi i rymden. Med Homeworld Remastered Collection får vi rejält tillputsade utgåvor av Homeworld och Homeworld 2 i ett spelpaket som sägs vara en av de bästa nyutgåvorna som lanserats – någonsin. Med 60 procents rabatt kostar paketet runt 120 kronor under de närmaste 34 timmarna (i skrivande stund).

Steams sommarrea: ~120 kronor

Black Mesa Early Access – 25% rabatt (Tidsbegränsat)

Half-Life ano 2015. Ett av PC-historiens mest hyllade spelserier är Valves eget varumärke Half-Life. På sommarrean bjuder man inte bara på hela den gamla kollektionen till vrakpriser, det finns även en rejäl rabatt på den kommande remaken av Half-Life. Med namnet Black Mesa kommer du få återuppleva atmosfären i Half-Life med dagens tekniska framsteg i grafik. Spelet som fortfarande inte är färdigt har redan fått mycket goda vitsord och är det närmaste vi kommer Half-Life 3 tills den oundvikliga lanseringen av uppföljaren sker. Eller?

Steams sommarrea: ~140 kronor

The Elder Scrolls V Skyrim – 50% rabatt

Den femte titeln i Elder Scrolls-serien blev en storsuccé vid lanseringen 2011 och är fortfarande ett omåttligt populärt spel för både fantasy-fantaster och moddare. Slåss mot drakar, spring från jättar och utforska grottor – du får många timmar av nöje för 70 kronor. Lägger du till en hundralapp får du istället Legendary Edition där de tre expansionspaketen Dawnguard, Dragonborn och hearthfire ingår.

Steams sommarrea: ~60 kronor

Max Payne 3 – 70% rabatt

Max Payne är argare och bittrare än någonsin i den tredje delen i Rockstars mörka polisdrama. Spelet släpptes 2012 men har fortfarande mycket att erbjuda med sin läckra grafik och snabba action – med 70 procents rabbat får en riktigt tung titel för ungefär 55 kronor.

Steams sommarrea: ~50 kronor

Fallout 3: Game of the year Edition – 40% rabatt

Precis nyligen utannonserade Bethesda sin kommande postapolakyptiska stortitel Fallout 4, så har du inte spelat de populära föregångarna kan det vara god tid att lägga en hundralapp på att skapa en karaktär i Fallout 3 och utforska en öppen spelvärld präglad av kärnvapenkrig och retrofuturism.

Steams sommarrea: ~100 kronor

Notera att Steams Sommarrea pågår mellan den 11:e och 21:e juni med kontinuerligt uppdaterade erbjudande. Mer information om de nuvarande erbjudande går att hitta på Steams hemsida. Kom gärna med era egna tips och rekommendationer i kommentarerna!

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
YellowBeeS0urcerr0RjoatHelsing Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Helsing
Gäst
Helsing

En inte uppmärksammad spelserie som alltid levererar är The Incredible Adventures of Van Helsing. Kanonbra hack’n’slash för dig som gillar Torchlight, Titan Quest etc. inget märkvärdigt eller revolutionerande men ett kul spel 🙂

Finns i flash sale fram till 19, tror jag.

joat
Gäst
joat

Tycker det är lite sorgligt dock att vissa av leverantörerna plötsligt höjde priserna i veckan på en del av det som nu är rabatterat på Steam Summersale. En taktik som faktiskt är olaglig i Sverige och EU.

Kika här om ni vill se de prishöjningar som gjorts under veckan: https://www.steamprices.com/eu/tracker/raises

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Jag måste säga att det är hiskeligt bra priser på flera av dessa spel när dom kostar ungefär lika mycket som ett besök på Mcdonalds eller Max skulle gå på.
Och då är det dessutom riktigt bra och påkostade spel vi snackar om 🙂

Andreas Zetterqvist
Medlem
Andreas Zetterqvist

[quote name=”joat”]Tycker det är lite sorgligt dock att vissa av leverantörerna plötsligt höjde priserna i veckan på en del av det som nu är rabatterat på Steam Summersale. En taktik som faktiskt är olaglig i Sverige och EU.

Kika här om ni vill se de prishöjningar som gjorts under veckan: https://www.steamprices.com/eu/tracker/raises%5B/quote%5D

Även kallat en ”onoff/Expert” rea 😆