Spelutvecklaren Valves onlinetjänst Steam har blivit en ledstjärna för den digitala spelförsäljningsmarknaden och nu har företaget avslöjat att man nått över 30 miljoner registrerade konton efter att man under 2010 sett antalet nyregistrerade användare öka med 178% från fjolåret.

Steam har sedan det lanserades för sex år sedan även utökat sitt spelbibliotek dramatiskt. Idag finns hela 1 200 olika speltitlar att köpa och ladda ner från spelportalen, något som gjort att även den årliga spelförsäljningen ökat med hela 100% jämfört med 2009. Den kraftigt ökade försäljningstakten sätter nya krav på Steams servrar där spelen laddas ner ifrån. För att möta detta har Valve uppgraderat sin infrastruktur som nu är kapabel att leverera data med en hastighet av 400 Gbps.

”The year has marked major development advances to the platform with the introduction of support for Mac titles, the Steam Wallet and in-game item buying support, and more. We believe the growth in accounts, sales, and player numbers is completely tied to this work and we plan to continue to develop the platform to offer more marketing, sales, and design tools for developers and publishers of games and digital entertainment”

Att Steam nu även finns tillgängligt på Apples Mac-plattform har utan tvivel varit en del i tjänstens kraftiga tillökning. Men allt fler användare tar även hjälp av onlinebaserade spelportaler vilket gör det lättare att prova nya speltitlar. Något som märks tydligt av det ökade intresset för publiceringsverktyget Steamworks där andra spelutvecklare sålt sina titlar med hjälp av Steams tjänst, där vi bland annat kan nämna Sid Meiers Civilization V, Just Cause 2 och R.U.S.E.

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Swedish BerserkAndreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Synd att inte Steam kommer till Linux. 🙁

Andreas G
Medlem

[quote name=”Swedish Berserk”]Synd att inte Steam kommer till Linux. :sad:[/quote]

Jodå.

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=source_linux&num=1

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”Delph1″][quote name=”Swedish Berserk”]Synd att inte Steam kommer till Linux. :sad:[/quote]

Jodå.

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=source_linux&num=1%5B/quote%5D

Den nyheten är från 2008. Däremot skrev man i somras om att det inte skulle komma tyvärr.

http://www.tomsguide.com/us/valve-steam-linux-half-life,news-7838.html

Andreas G
Medlem

[quote name=”Swedish Berserk”][quote name=”Delph1″][quote name=”Swedish Berserk”]Synd att inte Steam kommer till Linux. :sad:[/quote] Jodå. http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=source_linux&num=1%5B/quote%5D Den nyheten är från 2008. Däremot skrev man i somras om att det inte skulle komma tyvärr. http://www.tomsguide.com/us/valve-steam-linux-half-life,news-7838.html%5B/quote%5D Fast han säger ju inte att det inte kommer. Det finns en mängd data i Mac-klienten som kan återanvändas och det enda han säger är att det inte arbetas på en just nu. Det betyder ju inte att det inte kommer så småningom. Med tanke på att de kan återanvända ganska mycket från just Mac-klienten känns det nog ändå hyfsat troligt att de är intresserade av att… Läs hela »

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”Delph1″][quote name=”Swedish Berserk”][quote name=”Delph1″][quote name=”Swedish Berserk”]Synd att inte Steam kommer till Linux. :sad:[/quote] Jodå. http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=source_linux&num=1%5B/quote%5D Den nyheten är från 2008. Däremot skrev man i somras om att det inte skulle komma tyvärr. http://www.tomsguide.com/us/valve-steam-linux-half-life,news-7838.html%5B/quote%5D Fast han säger ju inte att det inte kommer. Det finns en mängd data i Mac-klienten som kan återanvändas och det enda han säger är att det inte arbetas på en just nu. Det betyder ju inte att det inte kommer så småningom. Med tanke på att de kan återanvända ganska mycket från just Mac-klienten känns det nog ändå hyfsat troligt att de är intresserade av… Läs hela »