Nyheter relaterade till gaming som inte kräver fysisk tillgång till spelkonsoler eller datorer haglar tätt, nu har Valve i tystnad lanserat en beta-version av Steam Link Anywhere som låter användare avnjuta sina spelbibliotek vart som helst.

Det är inte bara Microsoft med Project xCloud och Xbox Live för Android och iOS som vill ge sig på att försöka få gaming på resande fot att bli vardagsmat. Andra företag som Google förväntas lansera en liknande tjänst och även en dedikerad spelkonsol. Nu har även Valve, företaget bakom spelplattformen Steam, lanserat en tidig beta-version av ”Steam Link Anywhere”. Medans tidigare iterationer av Steam Link har fungerat mellan två enheter på ett och samma lokala nätverk tar Steam Link Anywhere, som namnet antyder, bort dessa restriktioner.

Steam Link Anywhere är kompatibelt med hårdvaran och smartphone-appen med samma namn. Då funktionen är i en tidig beta-version är det endast användare som skrivit upp sig för att delta i dessa tester som just nu kan prova på möjligheten att nyttja sitt spelbibliotek på valfri plats.

Valve menar att funktionen redan nu bör ha en positiv upplevelse med funktionen så länge ens dator har tillräckligt snabb uppladdningshastighet och den telefon som ska kontrollera spelen har en stark och stabil nätverksanslutning.

Apple-användare får klara sig utan

Steam Link-appen finns i dagsläget tillgänglig till Android, Android TV och Raspberry Pi. Användare av iOS eller Apple TV får dessvärre klara sig utan funktionen. Även om det är något som Valve förväntas försöka göra Steam Link tillgängligt på Apples plattformar finns det idag inga konkreta uppgifter om när detta kan komma att ske.

Den som vill ge Valves nya tjänst för spelstreaming en chans bör ha i åtanke att det just nu rör sig om en tidig beta-version. Något som kan resultera i diverse problem och buggar med mjukvaran och funktionaliteten. Valve har inte bekräftat någon tidsram för när den fulla lanseringen kan tänkas inträffa.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid