Med lite mindre än två månader kvar till julafton har Valve nu gjort det möjligt att köpa digitala presentkort att ge bort via Steam.

Att vara sent ute med införskaffandet av julklappar kan vara ofantligt stressande. Alla känner vi någon som man har svårt att komma på den perfekta julklappen till, men om personen som riskerar att stå där utan julklapp gillar datorspel så finns det nu en smidig lösning på både ovanstående problem.

Valve har nu gjort det möjligt för användare av Steam att köpa digitala presentkort för att ge bort till andra användare. Perfekt för den som glömt att köpa en present till polaren eller helt enkelt är för lat för att faktiskt leta reda på en passande gåva.

Presentkorten går att använda för att köpa både spel och den hårdvara som finns tillgänglig via Steam. Det går även att betala för mikrotransaktioner och produkter från Steams community-marknad med presentkorten, precis som man kan med sin Steam-plånbok.

Är det så att personen som du införskaffar ett presentkort åt bor i ett annat land så kommer presentkortets värde att översättas till det andra landets valuta.

Kräver konto på Steam

Man kan dock inte använda pengar från sin existerande Steam-plånbok för att köpa presentkort. Några av de andra kraven är även att båda användare behöver ha ett Steam-konto, vilket gör det svårt för till exempel ens farmor att ge bort ett av dessa presentkort. Det vill säga om inte farmor är riktigt ball och plockar headshots i Counter-Strike eller lirar något annat spel via Steam. Här gav de sådana typer av spel som applikationer och se online friv-spel, som spelas på enheter och prylar, som bärbara datorer, mobiltelefoner och andra. Många av dessa friv-spel finns på olika webbplatser och några av dem är gratis. För att ge bort ett presentkort krävs det även att mottagaren har funnits på din vänner-lista i minst tre dagar.

Mer information om dessa digitala presentkort kan ni hitta här.

Det verkar som att det kommer att bli mycket, mycket lättare att köpa presenter hädanefter.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Toker Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Toker
Gäst
Toker

I och med digitala presentkort så blev allt dyrare. Kunde ju köpa fysiska för 10k per euro. Så det blev ju bar 500kr för 50 euro.