Valves planer att omdesigna klienten för sin spelplattform Steam har cirkulerat i flera år, vi har sett en nydesignad chatt-avdelning i klienten och nu har bilder på hur resterande avdelningar kan komma att se ut inom kort visats upp.

Steam verkar vara den digitala spelplattform som de allra flesta spelare föredrar att samla sina spel på. Plattformen har dock stagnerat en hel del när det kommer till designen hos de olika avdelningarna som till exempel användares spelbibliotek och butiksdelen.

Plattformens chattfunktion har uppdaterats och snyggats till med en mer modern design för inte allt för länge sedan. Däremot har det fram till nu endast varit snack om att resterande delar av plattformen skulle få samma behandling. Under GDC19 visade Valve äntligen upp en handfull bilder på deras vision för plattformens design i en kommande uppdatering.

De bilder som kan ses i ovanstående galleri visar inte på några nya funktioner i klienten. Däremot är användandet av bildytan mer optimerad än förut. Spelbiblioteket får en vänner-lista utmed ena kanten och mer information om de olika speltitlarna visas när de klickas på. Nyheter och event som rör den valde speltiteln kommer att listas tillsammans med spelares statistik för den valda speltiteln. En mer effektiv och informativ design.

Även den dedikerade sidan för spelevents har uppdaterats. Här ser vi en ordentlig skillnad med information om kommande turneringar eller events som utvecklarna kommer att hålla inom snar framtid. Spelare kan även välja att få en påminnelse om ens favoritspel kommer att hålla ett event som ger dubbel XP eller dylikt.

Denna event-sida kommer att drivas av samma system som rekommenderar specifika speltitlar till individuella spelare. Valve hoppas att detta ska resultera i att spelares klienter endast fylls med information om kommande events som är av intresse för den individuella användaren.

Valve har inte bekräftat när dessa designuppdateringar kommer att lanseras. Däremot tog det inte allt för lång tid efter att chatt-renoveringen avtäcktes till att den faktiskt implementerades.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AlexMikael Schwartz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

1st!
Ser riktigt grymt ut! På tiden att dem uppdaterade sitt UI och gjorde det lite modernare! Förhoppningsvis följer det med lite nice nya användarvänliga funktioner också!

Alex
Gäst
Alex

Eller så kör man Metro for Steam skin som dem flesta gör! Oerhört mycket snyggare än vanliga! Du får samma nya chat funktioner också. Rekommenderas starkt 🙂