Inför lanseringen av sin handhållna spelkonsol Steam Deck introducerar Valve nu en ny markör för vissa speltitlar. En markör som indikerar speltitlars kompatibilitet med den bärbara hårdvaran.

Valve kommer att sjösätta sin handhållna spelkonsol Steam Deck under december månad. Företaget har tidigare hävdat hur konsolen kommer ge användare hela Steam-biblioteket i ett handhållet format. Exakt hur det blir med detta är det dock många som är något skeptiska till.

Nu har Valve dragit igång ”Steam Deck Compatibility Program” som introducerar en ny markör för speltitlar. Denna markör kommer att indikera en av fyra nivåer av kompatibilitet med den kommande konsolen. Detta efter att Valve testet en specifik speltitel på sin nya hårdvara och bekräftat om konsolen är redo för spelet direkt ur lådan, om det krävs lite manuellt pillande med inställningar eller om det inte fungerar alls.

Den sista nivån är för spel som inte har testats ännu. Således går det inte att säga hur väl den kommer att kunna spelas på Steam Deck.

När en speltitel får bemärkelsen ”Verified” innebär det att spelet fungerar helt och hållet med konsolens virtuella tangentbord, skärmens upplösning och har fullt stöd för konsolens operativsystem. Markören med ett utropstecken kan tyda på att det inte finns full kompatibilitet med just det virtuella tangentbordet eller stöd för handkontroller.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid