Att Steam Deck kommer att få sina helt egna, exklusiva speltitlar är något som det har spekulerats i från flera håll. Dock har Valve nu bekräftat att detta inte är något som kommer att hända.

Att Valve skulle vilja visa upp hårdvaran och kraften hos sin kommande portabla speldator Steam Deck genom speltitlar exklusiva för plattformen vore inte helt förvånansvärt. Det har spekulerats i att Valve kommer att göra just något sådant. Däremot ser tillverkaren ingen mening i att utveckla några sådana speltitlar.

Valve har nyligen uppdaterat sin informationssida med svar på vanliga frågor rörande just Steam Deck. Här bekräftar man att konsolen inte kommer att få några speltitlar som utvecklats just för att dra nytta av Steam Decks touchskärm eller andra egenskaper. Valve menar att enheten har utvecklats som en PC och den bör således spela spel precis som en PC.

Rent generellt bör detta inte komma som någon större överraskning. Valve har alltid benämnt Steam Deck som just en speldator i miniformat. Att den då skulle få tillgång till speltitlar som inte är tillgängliga någon annanstans skulle förmodligen mötas med ett par skeptiska kommentarer. Även om ett sådant drag skulle kunna öka försäljningen av enheten.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid