Valve verkar ha problem med sin spelplattform Steam då en drös olika speltitlar, bland annat omåttligt populära Counter -Strik: Global Offensive (CS:GO) försvunnit från plattformens butiksdel.

Uppdatering: Counter-Strike: Global Offensive är nu tillbaka i Steambutiken. Exakt vad som stod till grund för försvinnandet är dock oklart. SteamDB:s Pavel Djundik spekulerar att det kan ha rört sig om geo-blockering för olika regioner som kan ha slagit fel och applicerats där den inte ska vara.

Original: För ett par timmar sedan försvann en lång lista av speltitlar, nedladdningsbart innehåll, filmer och TV-serier från butiksdelen av Valves plattform Steam. Utvecklaren har tidigare bekräftat att plattformens fokus på TV och film kommer att läggas ned men bland de speltitlar som försvunnit finns det en specifik titel som överraskar: CS:GO.

Trots att speltiteln har försvunnit från plattformens butik fungerar dess onlineläge, marknadsplats och workshop-del som de ska. Det är således något som gått snett och spelet kan just nu inte hittas för användare som vill ladda ner spelet för första gången.

Att Valve tar bort och lägger till nya speltitlar och dylikt på sin plattform. Hemsidan SteamDB som först uppmärksammade försvinnandet av CS:GO listar löpande de titlar som läggs till eller tas bort. Detta är dock en speltitel som fortfarande toppar listorna över plattformen populäraste spel.

SteamDB-utvecklaren Pavel Djundik menar att datan för speltiteln fortfarande ska finnas kvar på plattformen. Något som innebär att det förhoppningsvis är ett ganska lättlöst problem för Valve när det kommer att göra spelet synligt igen. Exakt när detta kommer att ske är dock något Valve själva inte gett något tidsram för. Dock handlar det som tidigare nämnt om ett av plattformens populäraste produkter så det bör förhoppningsvis inte ta allt för lång tid.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid