Steam är idag den största digitala distributören av spel med ett massivt bibliotek av spel som enkelt kan köpas med bara ett fåtal knapptryck. Antalet F2P, eller Free-to-Play-spel växer dagligen och fortsätter vara riktigt populära bland den stora mängd användare som vill spela MMORPG utan att betala en månadsavgift och nu påbörjar Steam sin egna F2P-tjänst.

Lite otippat så börjar Steam med F2P-spel och har påbörjat med 5 titlar som är helt gratis att ladda hem och spela utan att du behöver binda upp dig med en månadsavgift eller ens ge ut dina kreditkortsuppgifter.

Steam_F2PSteam börjar smått med endast 5 titlar

Steam börjar med endast 5 titlar, men biblioteket kommer att bygga ut med tiden. Precis som med alla F2P-titlar måste man dra in pengar någonstans ifrån. Steam gör som så att du får ladda på din Steam Wallet med pengar du kan använda i samtliga F2P-titlar för att köpa till saker som nya vapen, rustningar, riddjur eller vad det nu kan vara.

Man säger dock på Steam att om man inte har minst ett spel på sitt Steam-konto man har köpt kommer man begränsas i vissa gemenskapsfunktioner för att göra det svårare för spammare och dylikt. I princip räcker det om du köper ett indie-spel för ett fåtal kronor för att slippa denna begränsning.

Källa: Steam

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid