Valves spelplattform Steam har nu nått en ny rekordsiffra för antalet inloggade användare på en och samma gång. Det nya rekordet bräcker siffran från mars månad med nästan 4,5 miljoner fler användare online.

Plattformen Steam har nyligen slått sitt eget rekord för antalet inloggade användare på en och samma gång. Valves spelplattform nådde under mars månad en siffra på 20,3 miljoner inloggade användare. Något som nu slagits med nästan 4,5 miljoner.

Den exakta siffran som uppmätts av hemsidan SteamDB är 24 776 635 inloggade konton på Steam samtidigt. Föregående rekord slogs runt den tid som många länder införde karantänsregler på grund av den rådande pandemin. Det nya rekordet kom inte långt efter att flera länder infört sådana restriktioner ytterligare en gång.

En annan faktor till den höga användarsiffran kan vara den nyligen lanserade speltiteln Cyberpunk 2077. Spelet från CD Projekt RED slog Steams rekord för antalet samtidiga spelare i en titel som inte baseras runt onlinespelande. Rekordet hölls tidigare av Bethesdas Fallout 4 som vid lansering hade som mest 472 962 samtidiga spelare. Cyberpunk lyckades ta förstaplatsen med god marginal. Detta genom att ha som mest 1 003 264 aktiva spelare på en och samma gång.

Fler inloggade, inte lika många spelar

Trots att Cyberpunk 2077 satt en ny, ordentlig ribba och speltitlar som CS:GO ökat i popularitet under de senaste månaderna är det färre som spelar jämfört med föregående rekordperiod.

När det föregående rekordet för antal inloggade användare på Steam sattes var det runt 8,1 miljoner konton som faktiskt hade en speltitel igång. Denna gång är denna siffra betydligt lägre med ungefär 7,1 miljoner som aktivt spelade under rekordmätningen. Det är absolut inte en låg siffra men den är markant lägre än den tidigare mätningen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid