Under helgen slog Valves onlineplattform Steam sitt eget rekord för antalet aktiva användare online på en och samma gång med närmare 20,3 miljoner personer inloggade på plattformen samtidigt under söndagen.

Onlineplattformen Steam har ännu en gång slagit sitt eget rekord för antalet samtidiga användare online. Under söndagen den 15 mars registrerade hemsidan SteamDB att plattformen hade nästan 20,3 miljoner användare online på en och samma gång.

I ett Twitter-inlägg relaterat till detta nya rekord spekulerar SteamDB i att det nya rekordet är ett resultat av coronaviruset Covid-19 och de karantänåtgärder människor runtom i världen vidtagit i ett försök att hämma smittospridningen.

Steams tidigare rekord sägs ha varit 18,8 miljoner användare och sattes den 2 februari 2020. Trots att antalet användare online vid ett och samma tillfälle aldrig varit högre på plattformen än det var i söndags har dock rekordet för antalet användare som haft en speltitel igång på en och samma gång inte slagits. Det nuvarande rekordet för antalet användare ”in-game” ligger på 7,2 miljoner. Nästan en miljon mer än de cirka 6,4 miljoner användare som i söndags hade ett spel igång samtidigt.

Ovanstående bild visar de 10 populäraste speltitlarna under söndagen. Counter-Strike: Global Offensive lade sig långt över övriga speltitlar i listan med över en miljon spelare samtidigt. Något speltiteln aldrig lyckats med tidigare. Speltiteln hade över 300 000 fler samtidiga spelare än Dota 2 som var söndagens näst populäraste spel på plattformen.

Trots att det nuvarande läget i världen har lett till att flera stora evenemang inom både teknik och spel har ställts in ser det inte ut att ha hämmat spelintresserades vilja att ge sig in i den virtuella världen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid