StarCraft II är en av de tyngsta speltitlarna att nå marknaden på flera år och även hårdvarumarknaden hoppas att det nya realtidsstrategispelet ska mynna ut i ökad försäljning. Nu avslöjar Blizzard att deras nya storsatsning även har stora omkostnader, mer exakt 100 miljoner dollar.

Starcraft II Wings of Liberty kommer att lanseras den 27 juli och trots att det är 12 år sedan originalet lanserades är det många som forsatt spela StarCraft i väntan på en uppföljare. Activision Blizzard kommer att låta sagan om Protoss, Terran och Zerg fortsätta och man har den gigantiska budgeten till trots stora förhoppningar på att spelet ska dra in stora pengar till utvecklaren.

Något som ska göras med ett WoW-liknande upplägg där spelare betalar för själva spelet men även en månadsavgift för att spela med kompisar på Internet. Samt taktiken att dela upp spelet i tre separata titlar.

I väntan på StarCraft II har man på PC Perspective tagit en närmare titt på just spelets hårdvarukrav och fokuserat både på processorns och grafikkortets inverkan. Resultaten säger att StarCraft II är relativt lättdrivet och att spelet är optimerat för processorer med en eller två kärnor.

Ett Radeon HD 4850 eller GTX 260 grafikkort ser samtidigt ut att räcka för att spela spelet i en saftig upplösning om 2560×1600 pixlar. NVIDIA är de enda som idag kan tvinga spelmotorn till att använda kantutjämning, något som dck kräver väldigt mycket GPU-kraft.

Den 27 juli kommer första delen i StarCraft II hitta ut på butikshyllorna.


Annons

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Henrik AnderssontysonaytWiCHeRHenrik Berntsson-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Dr.Blue
Medlem
Dr.Blue

Visste inte att man var tvungen att betala en månadsavgift för att spela SC2 genom Internet.

Rogerpontare
Medlem
Rogerpontare

Känns ganska girigt att både dela upp spelet i 3 delar och ta betalt för att spela online… De 100 miljonerna har de säkert redan tillbaka från preorders!

tysonayt
Medlem
tysonayt

Men shit asså, allt detta är Activisions fel. De är kungarna av mjölkning. Tycker fan annars att Blizzard borde klara 100milj utveckling när de sitter på WoW, inte lite mycket pengar de får från subscriptions varje månad.

WiCHeR
Medlem
WiCHeR

Njaaaa, månadskostnaden gäller ju bara Ryssland och Brasilien och eventuelt något land till. Sen har dom även möjlighet att köpa en kopia där det unlimited playtime på. Sen att man får billigare StarCraft 2 gällde oxå bara i Korea såvida inget har ändrats sedan dess

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Jag hörde något om att det inte gick att spela över LAN utan för att spela multiplayer så MÅSTE man spela online. Om det då är meningen att man ska betala för att spela online, varför köper man då själva spelet? För att spela singelplayer förståss. Men då kommer nog många att avstå från att köpa spelet, och köra pirat istället.

Henrik Berntsson
Admin

jag har testkört en del på Betan multiplayer och det är rätt trevligt faktiskt. Mycket är sig likt men det är en hel del nya finesser som inte fanns tidigare. Grafiken är rätt snygg även om jag nog hade förväntat mig lite mer. Å andra sidan är förväntningarna antagligen uppbllåsta efter 12 års väntande. Onlinesystemet är trevligt där man kan lägga till vänner och det finns också en Facebookintegrering.där man kan lägga till vänner ifrån bla. Ska bli kul att se singelplayer

WiCHeR
Medlem
WiCHeR

[quote name=”-Tjalve-”]Jag hörde något om att det inte gick att spela över LAN utan för att spela multiplayer så MÅSTE man spela online. Om det då är meningen att man ska betala för att spela online, varför köper man då själva spelet? För att spela singelplayer förståss. Men då kommer nog många att avstå från att köpa spelet, och köra pirat istället.[/quote] Ja det kommer inte finnas LAN, och för att spela single player så måsste du connecta till internet minst 1 gång för att verifiera att du har en orginal kopia, efter det så kommer du kunna lira singleplayer… Läs hela »

tysonayt
Medlem
tysonayt

[quote name=”WiCHeR”][quote name=”-Tjalve-”]Jag hörde något om att det inte gick att spela över LAN utan för att spela multiplayer så MÅSTE man spela online. Om det då är meningen att man ska betala för att spela online, varför köper man då själva spelet? För att spela singelplayer förståss. Men då kommer nog många att avstå från att köpa spelet, och köra pirat istället.[/quote] Ja det kommer inte finnas LAN, och för att spela single player så måsste du connecta till internet minst 1 gång för att verifiera att du har en orginal kopia, efter det så kommer du kunna lira… Läs hela »

Henrik Andersson
Medlem

Lätt att man ska köpa detta spelet, dock blir det nog endast för singleplayer, iallafall till en början.