Efter en rad småtittar och påståenden från utvecklarna har nu Respawn Entertainment och publicisten Electronic Arts officiellt avtäckt Star Wars-spelet Jedi: Fallen Order som lanseras innan årsskiftet.

Sedan år 2014 ska Respawn Entertainment arbetat på utvecklingen av studions första spel som inte utspelar sig i Titanfall-universumet. Spelet tar del av Electronic Arts (EA) licens för Star Wars-spel och går under namnet Jedi: Fallen Order.

Spelet kommer att utspela sig i svallvågorna efter Episod III – Mörkrets Hämnd som kulminerade i ökända ”Order 66” och såg Jediorden systematiskt utrotas. Spelarna kommer att axla rollen som Cal Kestis, en av de sista överlevande medlemmarna som numera lever ett liv i hemlighet.

Ovanstående trailer visar så kallade ”Purge Troopers” vars uppgift är att leta rätt på överlevare efter Order 66 och kalla in inkvisitorer för att ställa de överlevande jedi-medlemmarna ”inför rätta”.

Det senaste Star Wars-spelet från EA och en av bolagets spelstudios är Star Wars: Battlefront II som var fokuspunkten i en rejäl storm av kritik efter sin lansering. Spelet kom med en uppsjö av mikrotransaktioner där spelare kunde köpa till sig nya, bättre karaktärer för riktiga pengar

Med de prislappar mikrotransaktionerna bar till en början och det övertag spelare som kunde kasta ytterligare kronor på utvecklarna fick var det många som blev upprörda. Efter att ha försökt balansera mikrotransaktionerna under en tid valde EA att helt enkelt plocka bort dessa från spelet under en kortare period. Detta för att sedan återimplementera dessa när en bättre balans troddes vara hittad. Skadan var dock redan skedd och tiotusentals spelare krävde genom en namninsamling att EA skulle bli av med sin Star Wars-licens. Något som i slutändan inte skedde.

Efter att Star Wars: Fallen Order avtäcktes tog EA till Twitter för att garantera spelare att det nya spelet som inte kommer med ett onlineläge även kommer att sakna några som helst mikrotransaktioner. Det kommer inte heller att implementeras några lootlådor eller dylikt efter spelets lansering ägt rum.

Star Wars Jedi: Fallen Order kommer att lanseras den 15 november 2019 och kommer att vara tillgängligt på PC. Playstation 4 samt Xbox One.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid