Star Wars: Battlefront kommer att lanseras den 19 november 2015 och gör det med en upphottad Frostbite 3-grafikmotor under huven. Spelet kommer att leverera imponerande grafiska effekter med hjälp av fotogrammetri och fysiskt baserad rendering. Nu visar tidiga prestandanalyser att spelet trots detta kommer gå att drivas väl även utan extrema grafikkort.

En av huvudpunkterna med Star Wars: Battlefront är den tid och energi som lagts på att återskapa Star Wars-inspirerade miljöer, vapen och karaktärer. För att nå en så Star Wars-lik känsla som möjligt har Dice använt sig av bland annat fotogrammetri för att med hjälp av tusentals högupplösta fotografier av originalrekvisita från filmerna skapa så exakta modeller som möjligt för vapen och världar i spelet.

De avancerade grafiska effekterna kommer att kräva sin hårdvara men när de första prestandatesterna för alphaversionen av Star Wars: Battlefront nu publiceras är det med lovande resultat. Digitalfoundry fick möjlighet att testa en tidig version av Battlefront och passade på att spela in en FCAT-slinga som mätte bildfrekvensen kontinuerligt under testsessionerna.

Trots tidig kod och en ännu ej slutoptimerad version av Battlefront visar prestandaanalysen att man vid 1 920 x 1 080 pixlar och maxade grafikinställningar ligger på runt 80 bilder per sekund med ett Radeon R9 290X-grafikkort samt en Intel Core i7-4790K CPU. En hyfsat kraftfull konfiguration men trots allt långt ifrån det värsta på marknaden idag.

Noterbart var även att spelet visade goda frame times vilket också bör båda för en trevlig spelupplevelse. En fördel med att bygga vidare på Frostbite 3 som redan gjort sig känd som en väloptimerad grafikmotor för PC-spel som Battlefield 4.

Star Wars: Battlefront kommer att skeppas den 19 november 2015 för PC, Playstation 4 samt Xbox One.

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Gambit_2K Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gambit_2K
Medlem
Gambit_2K

Det är nog mest nätkoden man bör vara orolig för när det gäller Dice spel som jag uppfattat det. Kräma ut bra prestanda har de nog alltid gjort.