Star Wars: Battlefront bygger som bekant kring grafikmotorn Frostbite från svenska spelstudion Dice. Med fototexturer och avancerade grafiktekniker har Dice och spelhuset EA lovat en mäktig grafisk upplevelse och när vi får se den första laddningen skärmdumpar i 4K-upplösning kan vi inte annat än nicka bifallande och se fram emot lanseringsdatumet.

Star Wars: Battlefront ska stå klart den 17 november 2015 men redan idag pågår en intensiv testperiod av spelet som för närvarande befinner sig i alphastadie. Spelet är med andra ord långt ifrån färdigutvecklat och både speluppelvelse samt grafik har potential att få sig märkbara lyft innan lanseringen slutligen sker senare i år. Med det sagt går det knappast att klaga på de första högupplösta skärmdumparna som nu publicerats av spelet. Skärmdumparna är gjorda med ultra-inställningar och det är oklart vilken prestanda man kan vänta sig med dessa grafikinställningar som lär få de mest kraftfulla grafikkort att svettas.

Fototexturer och läckra Star Wars miljöer

Här kan vi skönja allt från rejält högupplösta texturer, avancerade yt- och tesselleringseffekter samt lite av de fototexturer som Dice tagit fram under utvecklingstiden.

Av de 4K-upplösta skärmdumparna att döma ser Battlefront ut att bli en riktigt grafisk smällkaramell som får oss att längta till de Star Wars-inspirerade spelkartorna. Hur spelet väl levererar som helhet är en svårare fråga att svara på men onekligen kommer Star Wars-fantaster och spelare har god anledning att se fram emot grafiken i Battlefront.

Systemkraven för alpha-versionen av spelet är förhållandevis modesta men det krävs en fyrkärnig processor samt ett grafikkort i mellanklassen där Dice rekommenderar ett Geforce GTX 680 eller ett Radeon HD 7970 samt 6 gigabyte datorminne.

Star Wars: Battlefront – Rekommenderade systemkrav
Processor Intel Core i5-2300
AMD Phenom II X4 955
AMD FX-8350
Internminne 6 GB
Grafikkort Nvidia Geforce GTX 680
AMD Radeon HD 7970
Operativsystem Windows 7 SP1/8/8.1 (64-bit)

Källa: Allgamesbeta, Dualschockers

Läs mer

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid