Star Citizen är inte bara den mest lyckade gräsrotsfinanseringen någonsin det är även ett av de mest efterlängtade speltitlarna på flera år. Rymdsimulatorn har nu släppts i Alpha 2.0 och även om spelet med andra ord är långt ifrån färdigställt har utvecklarna Cloud Imperium Games nu även nått den magiska gränsen 100 miljoner dollar i gräsrotsfinansiering.

Star Citizen lades upp på gräsrotsfinansieringssajten Kickstarter under 2012 och nådda under sin kampanj totalt 6,2 miljoner dollar – det bäst gräsrotsfinansierade spelet någonsin. Cloud Imperial Games nöjde sig dock inte med detta utan fortsatte sin finanseringskampanj på spelets egen hemsida och hade redan i mitten av 2013 dragit in 15 miljoner dollar till utveckling av spelet.

Läs även: Star Citizen får stöd för 8K UHD-upplösning – kommer inte till konsol

850 miljoner svenska kronor

Star Citizen släpptes sin första modul under augusti 2013 och spelets utveckling fortlöper fortfarande. Under december 2015 lanserade Cloud Imperial Games Star Citizen Alpha 2.0 som snabbt följdes av nyheten att spelet nu tagit sig förbi ytterligare en drömgräns – över 100 miljoner dollar i finansering från sina spelare och supporters. 

Läs även: Vi testar Star Citizen rymdsimulator med miniprojektorer och Radeon R9 295X2

För att testa den senaste Alpha-versionen av Star Citizen krävs det att man köper ett av de olika Star Citizen-paket som finns tillgängliga där priserna börjar på 54 dollar – motsvarande underfär 400 kronor.

För den som är intresserad av att testa spelet har Cloud Imperal Games lagt upp en ny trailer för Alpha 2.0 som visar lite av den speluppelvelse som kommer att erbjudas. Den slutgiltiga versionen av Star Citizen väntas inte stå klar förrän tidigast i slutet av 2016 men med flera löpande uppdateringar fram tills dess.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
NiaburethShinigamianonymous2000 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robert M
Medlem
Robert M

Jag tycker ni borde klargöra i artikeln att om man köper ett start paket så får man i princip tillgång till all alpha och beta material (som de släpper för att vi ska kunna alpha/beta testa åt dom så de får det lättare att hitta och fixa problem, det är inget färdigt spel! Fullt med buggar(Men 2.0 har de patchat till bra spelbart nu :)). Och den viktiga biten, varför det kostar så ”mycket”? Det är för att i grund och botten är det en förbokning av det slutliga spelet, som du naturligtvis kommer att få (samt skeppet och grejerna… Läs hela »

anonymous2000
Gäst
anonymous2000

Besviken på grafiken. Påminner sjukt mycket om Doom3 som är 11 år gammalt nu och som i sin tur använder den ännu äldre Q3 motorn. Jämfört med UE4, Frostbite 3 så tycker jag det är ett skämt, men spelet kanske blir bra/kul.

Robert M
Medlem
Robert M

[quote name=”anonymous2000″]Besviken på grafiken. Påminner sjukt mycket om Doom3 som är 11 år gammalt nu och som i sin tur använder den ännu äldre Q3 motorn. Jämfört med UE4, Frostbite 3 så tycker jag det är ett skämt, men spelet kanske blir bra/kul.[/quote]Du kanske har missat att det inte är ett spel än utan en utvecklingsplattform, en alpha, släppt för att bug testas? 🙂 Den använder en av de grafiskt bästa grafik motorerna, men vad är meningen med att fokusera järnet på att få super grafik i en test alpha? Slöseri med tid och viktiga resurser 🙂Än en gång, det… Läs hela »

Niabureth
Medlem
Niabureth

[quote name=”anonymous2000″]Besviken på grafiken. Påminner sjukt mycket om Doom3 som är 11 år gammalt nu och som i sin tur använder den ännu äldre Q3 motorn. Jämfört med UE4, Frostbite 3 så tycker jag det är ett skämt, men spelet kanske blir bra/kul.[/quote][quote name=”Shinigami”][quote name=”anonymous2000″]Besviken på grafiken. Påminner sjukt mycket om Doom3 som är 11 år gammalt nu och som i sin tur använder den ännu äldre Q3 motorn. Jämfört med UE4, Frostbite 3 så tycker jag det är ett skämt, men spelet kanske blir bra/kul.[/quote]Du kanske har missat att det inte är ett spel än utan en utvecklingsplattform, en… Läs hela »