Kan man reducera sina laddningstider genom att köra en SSD i Playstation 4 Pro? Enligt Sony använder den nya konsolen använder SATA 3, men vinsterna är små.

Konsoler är ökända för sina långa laddningstider. Playstation 4 var inget undantag. Konsolen använda sig av en SATA 2-kontakt som inte kunde utnyttja snabba hårddiskar till fullo. Den uppdaterade konsolen använder sig dock av en modernare SATA 3-kontakt.

Men det visar sig att det är en ganska onödig investering att byta ut hårddisken mot en SSD i Playstation 4 Pro.

playstation-4-pro-hdd
Digital Foundry går igenom hur man byter hårddisken på Playstation 4 Pro.

SSD i Playstation 4 Pro – Enkelt, men onödigt

Processen att byta ut den 1 Terabyte stora hårddisken i Playstation 4 Pro är simpel. Allt som behövs är att man lossar en plastbit på konsolens baksida, skruvar loss en enda skruv och sedan har man tillgång till den lilla kabinetten för hårddisken. Därefter är det som på många andra ställen, hårddisken säkras fast med 4 skruvar och sedan är det bara att skjuta in den i konsolen igen.

Dock visar det sig att SATA 3 anslutningen i Playstation 4 Pro inte utnyttjas till fullo. Något som i sin tur resulterar i att man vinner ytterst lite på en SSD i Playstation 4 Pro.

En SSD i Playstation 4 Pro ger självfallet mycket kortare laddningstider jämfört med laddningstiderna på Playstation 4 original. Men det är också något som Playstation 4 Pro kan stoltsera med även utan att man lagt pengarna på att byta ut hårddisken.

Förhoppningsvis så ser vi mer avancerade lagringstekniker när det är dags för nästa generations konsoler. Fantastiskt vore det om vi fick se PCI-e lagring likt den ypperliga Samsung 960 Evo i konsoler. Något som skulle göra laddningstider till ett minne blott. Men än så länge är det bara önsketänkande.

Test: Samsung 960 Evo – En klockren SSD för entusiaster

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Gascogne Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gascogne
Medlem
Gascogne

Skulle gärna velat se test med Samsung EVO 850 1Tb istället för en OCZ 100 Trion 480Gb.
Större SSD’s har högre hastigheter, samt att man vill minst ha samma storlek på hårdisken som PS4 Pro har som standard.