Under det senaste dygnet har rapporter om att flera aktörer visat ett intresse av att köpa upp Square Enix cirkulerat. Nu har det japanska spelbolaget dock gått ut och avfärdat dessa som inte mer än rykten.

De senaste dagarna har sett flera rapporter från bland annat CFTN och Bloomberg Japan som hävdar att flera aktörer är intresserade av att slå sig ihop med eller köpa Square Enix. Något som skulle ge en potentiell köpare tillgång till legendariska spelserier som bland annat Final Fantasy och Kingdom Hearts.

Rapporterna fick företagets aktievärde att stiga med 12 procent. Ett börsvärde på 6,87 miljarden dollar skulle innebära en riktigt dyr affär för den som skulle vilja köpa upp det 45 år gamla företaget. Inga aktörer nämns vid namn i de tidigare nämnda rapporterna men spekulationer inkluderar jättar som till exempel Microsoft, Sony och även Tencent.

Square Enix själva har dock gått ut med att dessa uppgifter inte är annat än rykten.

Meddelandet förklarar hur rapporterna inte baseras på någon information som kommit direkt från spelbolaget. Det förklarar även hur det inte finns några planer på att sälja av delar av företaget eller företaget i sin helhet. Avslutningsvis säger Square Enix att man inte ens har fått några erbjudanden om någon sådan affär.

Således ser det ut som att Square Enix kommer att fortsätta vara sin egen entitet under den närmsta framtiden. Ett uppköp av företaget skulle dock ge en potentiell köpare tillgång till en lång rad av välkända spelserier. Bland annat de tidigare nämnda Final Fantasy och Kingdom Hearts men även serier som Tomb Raider, Deus Ex, Dragon Quest och Just Cause. Företagets nuvarande börsvärde skulle dock kunna leda till en rejält tilltagen prislapp som skulle kunna få Microsofts uppköp av Zenimax/Bethesda att skämmas.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid