SPUD är en bärbar projektor med tillhörande skärm som kan fällas ihop till storleken av en större bok. Häftig liten pryl för de som behöver med skärmyta.

Från Houston i USA kommer Arovia, en grupp på cirka sex personer som har utvecklat en kortdistansprojektor med en tillhörande skärm som kan fällas upp som ett paraply.

Arovia valde att finansiera projektet via Kickstarter. Med 43 dagar kvar på kampanjen så har de samlat ihop nästan sex gånger mer pengar än sitt ursprungliga mål.

En uppfällbar projektorskärm

Tanken bakom produkten är att man ska ha en extra skärm som man kan bära med sig i väskan. SPUD (spontaneous pop-up display) drivs av en speciell projektor som kräver en kortare distans mellan enheten och ytan den projicerar mot. Runt linsen på projektorn sitter det en skärm som kan fällas upp likt ett paraply. Skärmen i sig uppges vara gjord av ett material som inte blir lika skrynkligt som andra för att förhindra fula veck som förstör upplevelsen.

Spännande koncept, men hur bra är SPUD?

Problemet med att ha en projektor som bildkälla är att hela enheten kräver en viss ljussättning för att fungera optimalt. Väl belysta platser kommer att göra det svårt att se något på skärmen.

Batteriet i SPUD kan hålla sig i 3 till 6 timmar beroende på ljusstyrkan man använder på skärmen. Vad för typ av arbete man gör på skärmen lär också få batteritiden att variera. Men med en uppdateringsfrekvens på 120 hertz så är det klart lockande att försöka sig på att spela på skärmen.

I utfällt läge har skärmen en storlek på hela 24 tum och har en upplösning på 1 280 x 720 pixlar. Arovia valde tyvärr att inte ge SPUD full HD-upplösning för att spara in på kostnaderna och för att hålla designen så lätt som möjligt.

4fd78e3c0c8a4a5078f07527361ab73b_original

SPUD kan kopplas ihop med till exempel en telefon eller laptop via en HDMI-kabel. Även stöd för trådlösa lösningar som Chromecast kommer att finnas. Hela enheten kommer att väga dryga kilot. Vilket är minst sagt imponerande men lämnar också frågor om byggkvalitet och materialval.

För de som är intresserade av SPUD så är dess Kickstarter-kampanj igång tills den 16:e december. Uppges ligga på cirka 500 dollar.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid