Efter år av förhandlingar med amerikanska musikbolag verkar det nu som att den svenska musiktjänsten Spotify äntligen är på väg in på den amerikanska marknaden. Med över 310 miljoner invånare och en snabb teknisk utveckling är det en enorm marknad för den abonnemangsbaserade företagsmodell Spotify använder sig av, där man fortfarande kan ta del av tjänsten gratis.

Spotify har under det senaste året utvecklats på flera sätt, bland annat med en betydligt bredare marknad både i form av fler anslutna länder men även nya plattformar som mobiltelefoner och surfplattor har gett ett uppsving i antalet användare.

Samtidigt har Spotify fått stryka lite på foten vad gäller sin gratistjänst där man ganska nyligen meddelade att deras fria konton kommer att vara betydligt mer begränsade framöver. Med 10 timmars lyssningstid per månad och max fem spelningar av samma låt under varje månad. Även om Spotify själva inte medgav det är vi ganska övertygade om att dessa förändringar i upplägget kommer efter påtryckningar från just amerikanska musikbolag. Som varit notoriskt svårflörtade.

spotify.usa

I år har även Google startat sin egen molnbaserade musiktjänst i USA medan Apple satsar på en egen modell av en onlinebaserad musikbutik i deras iCloud-plattform. Om Spotify är för sent ute eller om man fortfarande kan nå liknande framgånger i USA som i Europa lär vi bli varse ganska snart. För närvarande tar man emot inbjudningsansökningar från amerikanska användare.

Annons

18
Leave a Reply

Please Login to comment
18 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
The MuttBirksJacob HugossonTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Spotify är faktiskt jävligt ointressant. Fel utbud och blåser artisterna som faktiskt är med.

Medlem
WIRN

Jävligt spännande det här. Kommer Spotify kunna kämpa med giganterna. Känns som en USA-lansering verkligen är avgörande för Spotifys framtid

(tur för spotify att de flesta av giganterna är riktiga bakåtsträvare inom detta område)

Birks
Medlem
Birks

Jag sade upp min premium prenumeration när de införde begränsningar på gratis delen, det är det enda statement jag kan tänka mig som faktiskt kan ge effekt.
Nu är det Grooveshark som gäller istället.

coolacrille
Medlem
coolacrille

[quote name=”Tempel”]Spotify är faktiskt jävligt ointressant. Fel utbud och blåser artisterna som faktiskt är med.[/quote]
Lägg av. Din smak har inte med saken att göra.
[quote name=”Birks”]Jag sade upp min premium prenumeration när de införde begränsningar på gratis delen, det är det enda statement jag kan tänka mig som faktiskt kan ge effekt.
Nu är det Grooveshark som gäller istället.[/quote]
Hur tänkte du då? Tror du att tjänsten blir bättre av att ingen betalar?

Birks
Medlem
Birks

[quote name=”coolacrille”]
Hur tänkte du då? Tror du att tjänsten blir bättre av att ingen betalar?[/quote]
Antagligen inte men det är mina pengar och jag gillade inte förändringen de gjorde så jag gjorde det av ren princip sak
Det de vill göra är tvinga över folk till att betala 99:- per månad och det kanske inte är så mycket men om du har en familj på 5 så är det helt plötsligt nära 500 i stället, vilket är en hel del pengar om man inte har så mycket.
Dessutom så skulle jag nog gissa att det ledde till att fler började tanka ned igen.

Tempel
Medlem
Tempel

[quote name=”coolacrille”][quote name=”Tempel”]Spotify är faktiskt jävligt ointressant. Fel utbud och blåser artisterna som faktiskt är med.[/quote]Lägg av. Din smak har inte med saken att göra.[/quote] 😀 Musik är ju ingenting annat än just smak och allt som ser till att den blir alltmer likriktad är dåligt ur min synvinkel och fö alla som lyssnar på musik och inte bara har lite hissmusik i bakgunden borde ha samma åsikt i den frågan. Sen är ju ett flertal musikbolag delägare i Spotify, samma bolag som Wirn ser som bakåtsträvare och i det har han ju faktiskt rätt i så vad gör det… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

Hissmusik i alla ära (eller inte…) men när det kommer till Tempels åsikt om musikutbudet på Spotify kan ja nog bara hålla med.

Medlem
WIRN

[quote name=”Birks”][quote name=”coolacrille”]Hur tänkte du då? Tror du att tjänsten blir bättre av att ingen betalar?[/quote]Antagligen inte men det är mina pengar och jag gillade inte förändringen de gjorde så jag gjorde det av ren princip sakDet de vill göra är tvinga över folk till att betala 99:- per månad och det kanske inte är så mycket men om du har en familj på 5 så är det helt plötsligt nära 500 i stället, vilket är en hel del pengar om man inte har så mycket.Dessutom så skulle jag nog gissa att det ledde till att fler började tanka ned… Läs hela »

baronatom
Medlem
baronatom

Tempel, vad är det för typ av musik du saknar? Jag brukar säga att jag har bredast musiksmak i världen, det FINNS bra musik i alla genrer om man slår av sitt tunnelseende (tunnelhörsel?) och jag hittar allt från dubstep, breakcore, IDM och goregrind, dödsmetall suicidal BM osv på Spotify. Visst, alla artister,producenter och band finns ju såklart inte, men återigen, vilken genre saknar du? Går inte med på att du saknar ett specifikt band och har det som anledning.

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”baronatom”]Tempel, vad är det för typ av musik du saknar? Jag brukar säga att jag har bredast musiksmak i världen, det FINNS bra musik i alla genrer om man slår av sitt tunnelseende (tunnelhörsel?) och jag hittar allt från dubstep, breakcore, IDM och goregrind, dödsmetall suicidal BM osv på Spotify. Visst, alla artister,producenter och band finns ju såklart inte, men återigen, vilken genre saknar du? Går inte med på att du saknar ett specifikt band och har det som anledning.[/quote]Jag vet inte hur det är med dig, men jag och det låter som även Tempel har våra favoritartister. Varför… Läs hela »

baronatom
Medlem
baronatom

[quote name=”smartidiot89″]Jag vet inte hur det är med dig, men jag och det låter som även Tempel har våra favoritartister. Varför betala för en tjänst som inte erbjuder vad vi efterfrågar? Bara att en viss genre finns betyder inte automatiskt att det är musik man gillar.[/quote]Givetvis har alla sina favoriter. Vem har sagt att man ska betala för tjänsten? Det finns ett, om än begränsat, gratisalternativ. Jag förespråkar inte Spotify då jag personligen använder Grooveshark för det mesta, men att säga att programmet är ”jävligt ointressant” pga. utbudet inte faller en i smaken är inte särskilt insiktsfullt och bevisar att… Läs hela »

Tempel
Medlem
Tempel

Om jag nu har specifika artister som jag verkligen gillar så vill jag ju lyssna på dom. Kan jag inte skapa listor med just dom faller ju hela syftet. 80% av det jag gillar finns men inte dom 20 bästa procenten imho. Fö precis köpt biljetter till Rammstein i februari så då är första konsertbesöket klart för nästa år. Hitills i år så jag varit på Amon Amarth, The Hurts och Bryn Terfel, så där har du melodisk death, synthpop och en klassisk baryton, sen brukar det alltid bli att man lyssnar nån gång när farsgubben spelar så lägg med… Läs hela »

Medlem
WIRN

[quote name=”Tempel”]
Fö precis köpt biljetter till Rammstein i februari…[/quote]

Me too, vi ses där 🙂

Birks
Medlem
Birks

[quote name=”WIRN”]Vilken princip är du emot? Att betala för sig? Gör du lika dant på restaurang, ”nej, jag betalar inte för mig för det är mot min princip”.Dessutom kostar Spotify 49 om man inte vill ha mobila varianten, vilket grooveshark inte har.Dessutom 2, hur många 5-personer-familjer har 5 konton?[/quote]Jag hade ett premium innan så att jag skulle vara mot principen att betala kan du droppa direkt.Går jag på restaurang lägger jag dessutom över 30% dricks. Jag köper alla mina filmer/spel/musikDet är väldigt vanligt att alla i familjen har ett eget konto, i alla fall bland familjerna i min umgängeskrets.Spotify har… Läs hela »

Medlem
WIRN

[quote name=”Birks”][quote name=”WIRN”]Vilken princip är du emot? Att betala för sig? Gör du lika dant på restaurang, ”nej, jag betalar inte för mig för det är mot min princip”.Dessutom kostar Spotify 49 om man inte vill ha mobila varianten, vilket grooveshark inte har.Dessutom 2, hur många 5-personer-familjer har 5 konton?[/quote]Jag hade ett premium innan så att jag skulle vara mot principen att betala kan du droppa direkt.Går jag på restaurang lägger jag dessutom över 30% dricks. Jag köper alla mina filmer/spel/musikDet är väldigt vanligt att alla i familjen har ett eget konto, i alla fall bland familjerna i min umgängeskrets.Spotify… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”WIRN”]
Mycket är konstigt i dina resonemang men för att inte göra tråden enorm tar jag bara ett lustigt. Om du ändå köper all din musik, varför använda grooveshark?[/quote]
Fördelen med Grooveshark/Spotify är ju att man bara kan söka efter en låt och börja lyssna utan att sätta in en cd-skiva, det är t.o.m. smidigare än att tanka hem musik illegalt.

Birks
Medlem
Birks

[quote name=”WIRN”]
Mycket är konstigt i dina resonemang men för att inte göra tråden enorm tar jag bara ett lustigt. Om du ändå köper all din musik, varför använda grooveshark?[/quote]
Man kanske åker bil?

The Mutt
Medlem
The Mutt

När man pratar om musik eller politik så blir det alltid bråk, själv så har jag slutat använda Spotify pga att jag aldrig har tid att lyssna på musik hemma och när jag väl får nån minut över till det så har jag lagt in alla CD jag köpt genom åren på datorn så då lyssnar jag därifrån och slipper reklam. 😀