Windows Phone 7 har berg att bestiga när det handlar om utbudet av appar på sin mobilplattform. Men idag har man tagit ett ganska stort kliv i rätt riktning när den svenskutvecklade musiktjänsten Spotify hittat ut på plattformen, vi har kikat närmare på hur appen fungerar.

 Vi har under eftermiddagen installerat den nya applikationen på vårt testexemplar av HTC Titan och det första man märker är hur extremt mycket stilrenare Windows Phone 7 applikationen är än motsvarigheten till exempelvis Android.

Liksom på Android och iTunes är Spotify appen gratis i sig, men kräver ett Premium-abonnemang för att använda Spotify i din telefon. Appen hittas i Windows Phone Marketplace i din telefon eller på Microsofts webbutik.

Microsofts horisontala användargränssnitt med minimalistisk grafik och ikoner gör sig ypperligt bra och även i Spotifys applikation och vi får närmast 90-tals vibbar när vi växlar tillbaka till Android-versionen. Spotify-appen har tre huvudmenyer, den första med sökfält, genvägar till spellistor, spelkö, dina vänner (knutet till Facebook) och inställningar. Bläddrar vi åt sidan hittar vi senaste tillagd musik på Spotify och feed-listan från Spotify. Tyvärr saknar vi ”topplistan” som annars är en av undertecknads favoriter, men förhoppningsvis har de flesta användare mer fantasi när det gäller sin musiksmak.

spotify

spotifyandroidSpotify på WP7 överst, Spotify på Android underst.

Kopplingen med Facebook är som väntat närmast felfri när vi kommer till WP7. Här har vi en komplett lista över våra Facebook-kontakter och inne på dem hittar vi deras mest spelade musik, publicerade spellistor osv. Även dem som inte använder sig av Spotify syns dock i listan. Men detta är en funktion som saknas helt på Android-appen och kan vara rolig för dem som bara vill gräva runt lite i sina bekantas musiksmak.

Inställningarna är enligt WP7-sed ganska snålt tilltagna, vi kan ställa in offline-läge, om vi vill strömma musik vid högkvalite även över 3G eller för den delen synkronisera våra spellistor över bara WiFi eller även 3G. Det ska samtidigt nämnas att Android-versionen av Spotify-appen inte erbjuder mycket mer inställningar, om än några få.

spotify4 spotify2
 spotify5 spotify3

I vår kommande genomgång av Windows Phone 7 och just bjässen HTC Titan kommer vi att gå in på djupet i Microsofts nya operativsystemet som på det stora hela har mycket goda förutsättningar att utvecklas till en riktigt slagkraftig plattform. Det största problemet med plattformen är fortfarande bristen på tredjeparts applikationer och även om utbudet växer stadigt är det lösningar som Spotify som faktiskt kan vinna över användare från andra plattformar.

Spotify för Windows Phone 7 visar också hur man kan använda styrkorna i Microsofts operativsystem på ett bra sätt. På det stora hela är den nya appen mycket trevligare att använda än exempelvis den för Android och det enda vi verkligen saknar är den tidigare nämnda topplistan. Men samtidigt smärtar det nästan varje gång vi öppnar Spotify i Android när vi vet hur smakfullt presenterad tjänsten nu är i Windows Phone 7.

Relaterade artiklar:

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
hymerAnton KarmehedImlalskiroy Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
skiroy
Medlem
skiroy

Spotify kom ut snabbare för N9/Harmattan på Nokia store. 😉

Imlal
Gäst
Imlal

Ingen av Spotify-versionerna som finns ute är felfria tycker jag. iPhone-versionen kan man ju inte queue:a låtar på iaf kunde man inte det i versionen som fanns att tillgå i aug/sep. När det gäller Android-versionen så finns iaf de inställningar jag vill ha. Dock är jag inte så förjust i gränssnittet, men det går att leva med.

//Jimmy

hymer
Medlem
hymer

Åhh äntligen. HEJ DÅ SKIT ANDROID