Den svenska musiktjänsten Spotify har i dagarna nått en ny milstolpe med över 1 miljon registrerade prenumeranter. Redan för två år sedan nådda Spotify 1 miljon användare men har på senare tid även ökat antalet betalande prenumeranter, något som inte minst musikbolagen efterfrågat på den annars helt annonsdrivna musiktjänsten.

Spotify går fortfarande att använda helt gratis i din dator där man strömmar all musik från tjänstens egna Internetbaserade bibliotek av miljontals låtar. Vanliga gratisanvändare får leva med reklamavbrott mellan låtar och även lägre ljudkvalité, något som de flesta kunnat leva. En stor anledning till att Spotify nu kunnat öka antalet betalande användare är deras breda stöd på mobila plattformar.

spotify2

Apple iOS, Google Android och Microsoft Windows Phone 7 stödjer alla den populära musiktjänsten men kräver också ett så kallat premium abonnemang för att fungera. Spotify Premium kostar 99 kronor i månaden men för dem som klarar sig utan stödet för mobila tjänster finns även Spotify Unlimited som kostar 49 kronor i månaden.

From everyone at Spotify, we’d like to give you all massive thanks. We’ll continue to focus on providing you with the best music service possible, and look forward to adding even more cool new features over the coming months. What’s really exciting is that this is only the beginning.

Exakt hur Spotify nu mäter sina registerade abonnenter, om de är aktiva och vilka prisplaner de valt, vet vi inte. Men det är i vilket fall ett friskhetstecken för Spotify som idag kämpar för att ta sig in på den amerikanska marknaden, samtidigt som Apple och Google sägs jobba på egna motsvarigheter till den onlinebaserade musiktjänsten.

Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
this
this
13 Årtal sedan

Enligt en kommentar från Spotify staff på Spotifys egen blogg så är det 1 miljon aktiva/samtida abonnenter som man har räknat upp. Så det är väldigt positivt besked måste jag säga, de har ju annars ganska stora problem med att få det att gå runt, skivbolagen kräver stora summor av dem.

http://www.spotify.com/int/blog/archives/2011/03/08/spotify-reaches-one-million-subscribers/

EliXyR
EliXyR
13 Årtal sedan

Hur många premium kunder har dom? har dom 10000st så har dem ju en inkomst på nästan en mille in varje månad.

Redfaction
13 Årtal sedan

[quote name=”EliXyR”]Hur många premium kunder har dom? har dom 10000st så har dem ju en inkomst på nästan en mille in varje månad.[/quote]

Och skulle 12 miljoner per år för ett så stort företag vara mycket? Knappast med tanke på hur mycket de måste investera sam löner till personal. Samt hyra för server plats osv osv det blir mycket utgifter också.

Birks
Birks
13 Årtal sedan

De har nått 1 miljon betalande abonnenter,
Så då drar de in dryga 1,2 miljarder om året.