Spotify har spelat musik för världen sedan sin konsumentlansering för mer sju år sedan. Nu är det dags för tjänstens första stora förändring. I dag lanseras vad som kallas en ny ”plattform” för Spotify. Den nya versionen av Spotify ska vara lättare att använda och är tänkt att erbjuda mer underhållning genom att introducera podcasts och video.

I dag tar Spotify ett stort steg framåt. Inom en snar framtid lanseras en helt ny version av tjänsten som behåller sitt stora musikutbud och musikrelaterade funktioner men expanderar in till andra typer av underhållning. Tanken är att den nya versionen av Spotify ska kunna erbjuda underhållning genom flera, för Spotify, nya medier och att användare därmed alltid ska kunna vända sig till tjänsten för underhållning och information. Den kommande versionen av Spotify kommer alltså utmana allt från podcasttjänster och podcastappar till videoappar och videotjänster så som YouTube.

Samarbetar med medieproducenter

För att leverera den nya typen av material har Spotify samarbetat med en lång rad internationella medieproducenter. Bland de producenter som Spotify har bekräftat samarbete med hittar vi MTV, Slate, TED, NBC, BBC, ABC, Comedy Central, Team Coco, Vice News och Twit. Spotify har planer på att expandera sina samarbeten och utlovar redan ”original content”.

De nya medieproducenter som kommer att samarbeta med Spotify har möjlighet att producera material av olika slag. Vissa samarbetspartners kommer bara producera ljudpodcasts medan andra producerar korta nyhetsklipp eller underhållningsklipp.

För att leverera tjänstens nya material och förbättra upplevelsen av att lyssna på musik har Spotify valt att göra om delar av sitt användargränssnitt och introducera nya funktioner. Spotifys nya mobilapp kan exempelvis känna av motionärers springtempo för att anpassa musiken till den individuella löparen.

Spotify kallar dagens nyhet för lanseringen av ”en ny plattform”. Den nya plattformen kommer att lanseras i USA, Storbritannien, Tyskland och Sverige med start i dag.

Källa: Spotify

Läs mer:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Usch då.. Enkel att använda asså?… User friendly brukar betyda väldigt ”awkward operation” nu för tiden.Tycker företagen missbrukar benämningen ”User friendly” så mycket att man snart kan ändra betydelsen av begreppet i ordböckerna till: ”Awkward & limited interface operation” Appropå detta. Älskar vad som hände häromveckan när en okunnig kompis bad mej föra över lite musikfiler från hans dator till hans iPhone.När jag kopplade in hans iPhone i hans dator så varnade iTunes (som kallas userfriendly) om nått i stil att:”Din iPhone är installerad med ett annat konto. Om du vill syncronisera dessa filer måste du först ta bort ditt… Läs hela »