Small preview image


Spotify har haft ett par stormiga år på musikmarknaden där man 2006 startade sin online-musiktjänst för laglig strömmning av musik. Spotify finns i en reklambaserad version och även som betalabonnemang med högre kvalité och utan reklam. Spotify har fått kritik för sin gratistjänst från musikbolagen men intresset för tjänsten hos användare har ökat kraftigt och nu tar det svenska företaget ett nytt stort kliv.Spotify-applikationen har nu uppdaterats till version 0.4.3 och vi hittar flera trevliga nyheter, bland annat stöd för lokalt lagrad musik samt integrering med sociala nätverket Facebook.


Lokalt lagrad musik läggs helt enkelt till i Spotifys nya musikbibliotek och kan sedan användas i dina vanliga spellistor tillsammans med strömmande låtar från Internet.Spotify 0.4.3 och dess nya biblioteksfunktion


Facebook-integreringen gör det möjligt för användare att inte bara dela sina spellistor på Facebook, man skapar även sin egen lista med vänner där man kan följa vilken musik och vilka spellistor som dina Spotify-kontakter lagt till. Man kan även dela låtar genom en enkel drag-och-släpp funktion.


Andra funktioner är möjligheten att stjärnmärka låtar för att lättare hitta sina favoriter, trådlös synkronisering av offlinealbum till mobiltelefoner samt annat smått och gott.


Spotify 0.4.3 har onekligen tagit den svenska musiktjänsten till en ny nivå och förhoppningsvis kan vi få se ett utökat stöd från musikbranschen som ger vind i seglen för andra liknande tjänster.
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid