Spelutvecklaren PM Studios snubblade över pirater på Reddit som hade införskaffat deras spel Superbeat Xonic illegalt. Man tackade sedan piraterna för uppmärksamheten och erbjöd rabatt på lagligt köp av spelet.

I en Reddittråd så var det diskussioner om spelet Superbeat Xonic, ett rymdspel till Playstation Vita. I tråden erkände vissa Reddit-användare att man piratkopierat spelet. När utvecklarna PM Studios läste detta så reagerade utvecklaren på ett minst sagt annorlunda vis.

Istället för att bli upprörda eller gå på en blodig häxjakt efter piraterna så anordnade utvecklarna en flash-rea för spelet. Spelet rabatterades med hela 60 procent under ett par dagar.

superbeat-xonic-coming-psv-na

PM Studios agerande och deras val att ge piraterna rabatterat pris har hyllats på Reddit. Dock framgår det inte om försäljningen av spelet gick upp eller ner efter valet att sätta Superbeat Xonic på rea.

PM Studios har mestadels gjort spel liknande Superbeat Xonic till Playstation Portable, Vita och mobil. Man kan lugnt säga att studion vet hur man skapar sjyssta kundrelationer i alla fall. Något som många säkerligen känner att fler studios skulle kunna ta efter.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Rråland
Rråland
7 Årtal sedan

Tja, om det är ”schyssta kundrelationer” att sänka med 60% för piraterna, men inte för övriga, så har de ju helt klart lyckats.

Illwill
Illwill
7 Årtal sedan
Reply to  Rråland

”WAAAAAAH”

Bengt
Bengt
7 Årtal sedan
Reply to  Rråland

Saxat ”Spelet rabatterades med hela 60 procent under ett par dagar.”
Läser det helt klart som en allmän rabatt för alla även icke pirater…