Spelens hus i Malmö satsar idag på ungdomar och e-sport med en ny vision om att skapa världens första esportmuseum och planen är en öppningscermoni 2018.

Spelens hus har slagit sig samman med bland annat scenkonstkompaniet Bombina Bombast och har lagt fram en tydlig plan för satsningen på projektet #MeH ”Museum of eSport History”. Målet är enligt Samir Arabi-Eter, projektledare på Spelens hus, att dokumentera nutidshistoria och dra nytta av de många e-sportsprofiler som fortfarande lever och ofta är en del av den allt jämt växande e-sportskulturen.

Målet är inte bara att skapa en representation om vad som hänt inom spelens värld och i synnerhet inom e-sport de senaste åren. Med #MeH vill man lära ut vad e-sport faktiskt är till både spelare och allmänhet, skapa kunskap och göra det på ett underhållande sätt.

– Vi vill lära ut vad e-sport är och sprida information till både spelare och allmänheten. Idag är det självklart att föräldrar stöttar sina barn när det kommer till ishockey och ridning, vi vill att föräldrar ska stötta sina e-sportande barn på samma sätt, säger Samir.

För att göra ett e-sportmuseum som inte bara till innehåll utan även presentation ska gå i linje med spelares intresse ska Spelens hus och Bombina Bombast satsa på digital teknik och inte minst virtuell verklighet. Bombina Bombast har tidigare jobbat med VR i sina teaterproduktioner och planerar att nyttja allt från VR, 360°-filminspelningar och Augmented Reality (AR) för att visualisera e-sportsmuseumet för allmänheten. Planen är att använda så kallade Ibeacons somär sensorer som aktiverar din mobiltelefon när den kommer i närheten av dem. Mobilen kan då spela upp musik, tal eller annat som hör till det som ställs ut på platsen.

– Vi vill krossa normen för vad som klassas som kultur, hur kultur presenteras och hur deltagare och besökare ser ut, säger projektledaren Samir.

E-sportmuseumet är idag i en planeringsfas där det jobbat på grafisk profil, storyboards för VR och ett upplägg för en kommande gräsrotsfinansieringskampanj. Om allt går enligt plan ska e-sportmuseumet slå upp sina dörrar i Malmö under juni månad 2018.

Topp 6 datormöss på Prisjakt.se

Rubrik

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid