Windows 8 ska enligt uppgifter vara lanserat någon gång under nästa år, och förutom ett helt nytt gränssnitt specialdesignat för surfplattor så säger nya uppgifter att man ska kunna spela spel från Xbox 360 – på din PC. Detta inte helt utan ondo då Microsoft vill knyta fast fler användare till deras Xbox Live.

Det nya stora med Windows 8 är nu att du ska kunna spela dina Xbox 360-spel med hjälp av operativet. Det ska bara vara så enkelt som att placera ett Xbox 360-spel i DVD-läsaren och köra. Microsoft har på senare tid tappat exklusiva titlar till sin konsol och det här kan vara ett steg i rätt riktning att vinna tillbaka några eller skaffa nya då utvecklare kan skriva spel anpassade för inte bara en utan två plattformar.

PC360

Man ska kunna använda precis vilket spel som helst till Xbox 360 och framtida titlar ska få en mindre grafisk förändring på omslaget där det står ”Windows 8 Compatible”. Xbox Live är dessutom en riktigt stor inkomstkälla för Microsoft där man nu kan håva in pengar från både konsol och på sätt och vis PC-marknaden. Man planerar att användare måste betala för att spela Xbox 360-spelen online, precis som du måste göra om du spelar dem på en konsol med ett Xbox Live special gjort för Windows.

För PC-gamers har vi svårt att se hur det här blir populärt, men bara det faktum att man ska kunna spela Xbox-exklusiva titlar till PC är ett stort plus i kanten. Dessutom snurrar rykteskvarnen för fullt där det nu sägs att uppföljaren till Xbox 360 är på ingång vilket skulle förklara varför Microsoft väljer att göra detta.

Det saknas än så länge mer information om detta men vi förväntar oss att Microsoft kommer annonsera högljutt när Windows 8 är väl finns ute på marknaden. Vi ser även riktigt stor potential för detta på OEM-marknaden där vi säkerligen kommer få se datorer byggda specifikt för att kunna hantera Xbox 360-titlar.

Källa: teknylate

Subscribe
Notifiera vid
6 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
voleyro
voleyro
12 Årtal sedan

Det är mest ett rykte av att läsa på andra sajter men i denna nyhet låter det mer som en info nytt fakta om W8.

Men det bara är ett rykte som inte kommer att älskas av utvecklare och låter mer som en ”Dream-On”

zowix
zowix
12 Årtal sedan

Japp, bäst att ta det med en nypa salt. Men helt omöjligt låter det inte.

Jag hoppas dock att det stämmer, då kan jag äntligen lira Forza 2 igen utan att köpa mig en konsol igen. 🙂

MYB
MYB
12 Årtal sedan

Om detta stämmer så tycker jag det luktar succé!

Swedish Berserk
Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Så man får betala Xbox Live Guld om man vill spela på Krysslådan samt en extra avgift för att spela med denna emulator funktionen eller vad vi nu ska kalla det? Och dessutom måste man inhandla Windows 8 alternativt en dator utrustad med Windows 8? Känns som mycket kostnader…..

Men visst kan det vara fräsigt om man kan öka upplösningen och dylikt om man kör genom PC. Sen har där snackats om att X360 och PC spelare ska kunna mötas genom detta.

Jag är mest skeptisk till kostnaderna om jag nu förstått detta rätt.

Danne980
Danne980
12 Årtal sedan

Lär ju bjuda in för piratkopiering som aldrig förr. Alla hårdvarulåsningar från boxen blir ju värdelösa. För oss användare blir det ännu mer konsol anpassat då speltillverkarna knappast kommer bry sig om att porta om spelen ändå funkar.
Xboxarna kommer bli billiga(!) begagnade.

lang
lang
12 Årtal sedan

När Windows 8 kommer så finns nog xbox 3 ute.
Så ganska boring.
Samt att man inte skulle kunna köra mot folk på xbox live.
boring igen.
Menlös funktion.