Den gäckande grafikkortsmodellen Geforce RTX 3080 Ti har dykt upp i ryktesväg ännu en gång. Nu i ett rykte relaterat till dess specifikationer som sägs ha sänkts och dess lansering som hävdas äga rum under april månad.

Länge har det ryktats om att Nvidia förbereder en grafikkortsmodell som ska lägga sig mellan RTX 3090 och RTX 3080 i prestandahierarkin. Denna enhet som tros gå under namnet Geforce RTX 3080 Ti sades till en början lanseras någon gång under januari eller februari månad. Ett tag senare följdes det ryktet upp med ett annat som påstod att enheten blivit lagd på hyllan på obestämd tid.

Nu har det blivit dags igen. Denna gång är det Twitter-användaren kopite7kimi som menar att grafikkortet har fått sina specifikationer sänkta. Tidigare handlade det om en grafikprocessor med 10 496 CUDA-kärnor och 20 gigabyte GDDR6X-videominne. Nu menar Twitter-användaren att dessa siffror har sänkts till 10 240 CUDA-kärnor och 12 gigabyte videominne.

Detta skulle innebära att RTX 3080 Ti skulle erbjuda 12 extra Stream multiprocessorer än syskonet RTX 3080 och två färre än flaggskeppet RTX 3090.

Utöver denna ryktade specifikationsändring påstår sig hemsidan Videocardz ha fått reda på grafikkortets lanseringsfönster som hävdas vara april månad. Något mer exakt datum delas dock inte.

I sedvanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med obekräftad information och rykten. I dagsläget har vi inte fått någon bekräftad information relaterad till den ryktade grafikenheten över huvud taget. Således återstår det att se om den faktiskt är på väg eller ej.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid