Bilder på designerna för tre kommande Asus X470-moderkort som lanseras i samband med den andra generationens Ryzen-processorer från AMD har nu hittat sin väg ut på internet.

Den andra generationens Ryzen-processorer från AMD kommer att lanseras under april månad. Tillsammans med dessa lanseras även de nya styrkretsarna ur 400-serien och flera moderkortstillverkare har bekräftat att man kommer att ha flertalet modeller redo vid lanseringen.

Bland dessa tillverkare finns Asus som kommer att ha ett flertal moderkortsmodeller med styrkretsen X470. Till dessa hör bland annat: Prime X470-Pro, ROG Strix X470-F Gaming, ROG Strix X470-I Gaming, ROG Crosshair VII Hero, ROG Crosshair VII Hero (WI-FI) samt TUF X470-Plus Gaming.

Designerna hos tre av dessa moderkort har nu läckt ut, bilderna är av samma slag som ofta återfinns i moderkortens instruktionsmanualer och låter oss se vad för kontakter som integrerats på modellerna samt vart de är placerade.

Två av dessa moderkort, ROG Strix X470-F Gaming samt Prime X470-PRO har enligt ovanstående bilder identisk layout. Moderkortens anslutningar för till exempel frontpanelskontakter och anslutningar på IO-panelen är desamma. Något som kan komma att skilja modellerna åt är designen hos värmespridarna samt att ROG-moderkortet även kan att få några exklusiva mjukvarulösningar. Exakt vad som kommer att skilja modellerna åt återstår dock att se.

Den tredje modellen är TUF X470-PLUS Gaming. Dessa modeller brukar oftast hamna ett snäpp under Strix-modellerna i totempålen och ovanstående bild visar att TUF-modellen saknar en tredje PCIe x16 (x4-hastighet) anslutningen. Även gigabit-nätverkskontrollen är här tillverkad av Realtek, medans hos de andra två modellerna är lösningar från Intel.

Specifikationer för Prime X470-PRO

Specifikationspapper för Asus Prime X470-Pro som även dessa ser ut att vara tagna ur moderkortets instruktionsmanual har hittat sin väg ut på internet.

Då moderkortet delar layout med Strix X470-F Gaming så finns det en möjlighet att specifikationerna som listas i de ovanstående bilderna blir desamma hos båda moderkorten.

Vad för prislappar Asus kommer att sätta på dessa kommande moderkort är vid skrivande stund oklart. Men lanseringen förväntas ske den 19 april, samma datum som AMD:s Ryzen 2000-processorserie ska ta sin plats på butikshyllorna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
3 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MorkulMagnus Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Magnus
Medlem
Magnus

HDMI 1.4b men lägg av nu.

Morkul
Medlem
Morkul

Observera att detta är ju endast för den integrerade GPUn, HDMI 1.4 klarar trots allt av till exemplet 1920×1080 @ 120 Hz. Den klarar även 4k @ 30Hz (24Hz är vad film använder) om du vill titta på TV via datorn.

Magnus
Medlem
Magnus

Vet men det är inte där skon klämmer. Som du säger, titta itta på 60Hz 4K på twitch fungerar inte. Det största problemet, Raven Ridge APU:erna har stöd för HDCP 2.2 och skall komma supportera microsofts kopieringsskydd playready 3.0. Men när porten inte supporterar minst HDMI 2.0 som krävs för HDCP 2.2 kan man glömma streaming från ex. Netflix 4K, eller liknande som kräver DRM, varesig det rör sig om 24/30 eller 48/60Hz. Jag har ju min Xbone S så jag klarar mig. Däremot är det nog en hel del som vill bygga ex. en HTPC med Raven ridge APU:erna… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

He he… HDCP 2.2 är sådant skit så att man bara inte orkar. Det strular med färgerna, speciellt Windows fungerar inte alls bra, något bättre under Linux dock. Allting var bara kaos tills jag skaffade ChromeCast Ultra, sedan dess har allting bara fungerat. Så även om du har allting på din dator som ska få Netflix och andra 4K tjänster att fungera med en dator, räkna inte med det.

Integrerat i TV:n eller speciella externa lösningar fungerar klart bäst.