Nvidia har ryktats pensionera grafikprocessorn GP102 för att göra plats åt nästa generation, men nu sägs GP102-100 menad för brytning av kryptovalutor ha läckts via tillverkaren Inno3D.

Enligt ”Crypto Mining Blog” ska Nvidias grafikkortsmodeller specifikt menade för brytning av kryptovaluta snart lanseras, och en modell från tillverkaren Inno3D sägs ha fått specifikationer och preliminära prestandasiffror röjda.

Det har tidigare spekulerats kring att Nvidia planerar att avtäcka nästa generations GTX-grafikkort inom kort. Därför skulle grafikprocessorn GP102 som används i GTX 1080 Ti och Titan Xp-korten inte ha mycket tid kvar i sitt liv, men enligt ryktet har Nvidia stöpt om GPU:n i form av GP102-100 och optimerat denna för brytning av kryptovalutor.

GP102-100 specifikationer

Denna nya variant av GP102 kommer med 3 200 CUDA-kärnor, en klockfrekvens på 1 582 megahertz (MHz), fem gigabyte (GB) GDDR5X videominne med en klockfrekvens på 11 Gigabit per sekund (Gbps), en 320-bits bussbredd och en minnesbandbredd på 400 gigabyte per sekund (GB/s).

Grafikkortet ansluts via PCI Express Gen1 x4 men kontakten i sig har samma storlek som en x16-anslutning. kortet sägs ha ett max TDP-värde på 250 watt och drivs av två stycken 8-pin kontakter.

Grafikkortet saknar helt bildanslutningar, detta kan göra det svårare för användare att vända sig till andrahandsmarknaden då användningsområdet är relativt litet.

Enligt de uppgifter som Crypto Mining Blog ska ha fått ta del av så uppskattar Inno3D att deras kort kommer att nå hashrates på upp till 47 MH/s för Ethereum, 660 Sol/s för ZCash och 879 H/s för Monero.

Värt att ha i åtanke är att detta vid skrivande stund är obekräftade rykten samt att prestandasiffrorna kan komma att ha ändrats när/om det blir dags för lansering.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid